Ivan Rakitić od ljeta postaje fudbaler Intera
Ivan Rakitić je odlučio da napusti Barcelonu. Navodno je već sve dogovoreno, pa ćemo hrvatskog veznjaka u narednih nekoliko godina gledati u italijanskoj Seriji A (Foto: EPA)

Dogovoren transfer

Ivan Rakitić od ljeta postaje fudbaler Intera

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić (31) nakon pet godina će napustiti redove Barcelone.

Kako navodi Gazzetta dello Sport, sjajni veznjak je pred potpisom ugovora sa Interom i karijeru bi trebao nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Ovaj 31-godišnjak je prema tvrdnjama ovog lista, dogovorio saradnju sa Nerazzurrima. Generalni menadžer tima iz Milana Beppe Marotta i sportski direktor Piero Ausilio su održali tajni sastanak sa predstavnicima Barcelone i pristanak za transfer su dobili.

Još je preostalo da se dogovori cijena. Inter je ponudio 35 miliona eura, katalonski velikan želi deset miliona više, pa je izvjesno da će na kraju konačna cifra iznositi oko 40 miliona eura.

Inter je za Rakitića spremio jako dobar ugovor. On će biti na minimalno tri godine, a na Giuseppe Meazzi "Raketu" vide kao čovjeka koji može biti vođa i jedan od glavnih igrača u Seriji A.

Ipak, za sve treba sačekati službenu potvrdu klubova. Ona bi se trebala desiti na kraju sezone, pa će Rakitić nakon osam godina napustiti špansku La Ligu, gdje je pored Barcelone još igrao za Sevillu.

Rakitić je za prethodnih pet godina u Barceloni osvojio gotovo sve. Tri puta je bio prvak , ima četiri naslova pobjednika Kupa Kralja, osvojio je Ligu prvaka, UEFA Superkup, Superkup Španije, te FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za tim sa Nou Campa je odigrao ukupno 249 utakmica i postigao je 34 gola, a neki od njih su bili itekako bitni za osvajanje trofeja.

Hrvatski fudbaler je prije Barcelone tri godine nastupao za Sevillu, a u redove ovog tima je stigao iz njemačkog Schalkea. Bogatu karijeru počeo je u redovima švicarskog Basela.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi