Demirović: Metalleghe nema šta tražiti u Bihaću

Pobjeda imperativ za Bišćane

Demirović: Metalleghe nema šta tražiti u Bihaću

Za Jedinstvo će sutrašnja utakmica 22. kola imati veliki značaj. Na stadionu Pod borićima gostuje prvoplasirani Metalleghe i sve osim pobjede bio bi korak bliže ka nižem rangu, a toga je svjestan i Irfan Demirović.

Demirović, koji inače obnaša i funkciju sportskog direktora kluba, preuzeo je privremeno Jedinstvo nakon što je Benjamin Ključanin podnio ostavku i vodit će bihaćki tim u sutrašnjoj utakmici protiv Metalleghea iz Jajca. 

"Za Jedinstvo je sutrašnji meč izuzetno važan i samo pobjeda dolazi u obzir. Mi smo u takvoj situaciji da jednostavno moramo pobijediti ukoliko želimo izboriti opstanak, a o protivniku znamo dosta toga. Metalleghe je kvalitetna ekipa, međutim maksimalno smo motivisani da ostvarimo cilj i gosti nemaju šta tražiti u Bihaću", kazao je Irfan Demirović na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

U posljednjih pet utakmica Jedinstvo je ostvarilo samo jednu pobjedu i na tabeli zauzima 12. poziciju. Kriza rezultata je ujedno rezultirala i ostavkom Benjamina Ključanina.

"Kriza rezultata je donijela odlazak Ključanina, iako je evidentno da Jedinstvo ima kvalitetan tim. Ovi rezultati nisu ocjena kvalitete ekipe i mjesta na tabeli. Radi se isključivo o maloj krizi. Bitno je da u timu ne nedostaje motiva i svi su spremni da ostvare pobjedu nad Metallegheom", ističe Demirović, dodavši:

"Imamo veliki fond igrača i moguće je da bude i malih promjena u kadru. Još uvijek nije odlučeno koji će se sastav suprotstaviti Metallegheu." 

Na kraju razgovora Demirović je naglasio da ne planira ostati trener. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Poslije utakmice ćemo vidjeti ko će naslijediti Ključanina. Sigurno je da ja neću ostati trener, a u kombinaciji je šest-sedam imena", riječi su Demirovića.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi