Demirović ne krije gdje bi volio igrati sljedeće sezone
EPA

Ide mu odlično u St. Gallenu

Demirović ne krije gdje bi volio igrati sljedeće sezone

Ermedin Demirović napravio je odličan potez kada je u ljeto 2019. godine došao u St. Gallen.

Kako u Alavesu nije dobio pravu šansu, mladi bh. napadač je odlučio otići na posudbu u Švicarsku gdje je u međuvremenu 'eksplodirao' i sa devet pogodaka je ujedno drugi strijelac tamošnje lige.

U St. Gallenu ne skrivaju da bi željeli zadržati Demirovića, ali neće to biti nimalo lako, pogotovo jer je interesovanje za njegovim uslugama pokazao i Stuttgart.

Demirović je, s druge strane, tim pričama nije opterećen. Sve je prepustio svom agentu. 

"Pročitao sam da me navodno želi Stuttgart, ali iskreno, te stvari sam prepustio agentu i nemam pojma gdje ću i šta ću. Trenutno sam fokusiran na St. Gallen, to je veoma dobra opcija za mene i bila bi dobra i za sljedeću sezonu. To bi se moglo desiti ako bi St. Gallen otkupio moj ugovor od Alavesa. Nije ostalo još puno vremena", kazao je Demirović, prenosi tagblatt.ch.

Želja mu je, kaže, igrati i za "A" reprezentaciju BiH.

"Želim da dodam da bih volio i da se moje ime nađe na spisku za baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo. Osjećam da sam spreman za to. Dosad sam igrao za mladu reprezentaciju...", dodao je Demirović.

Bh. napadač je također istakao kako vrijeme u jeku koronavirusa provodi sa porodicom u Hamburgu, a u Švicarsku bi se trebao vratiti početkom sljedeće sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi