Stuttgart zamjenu za Marija Gomeza pronašao u talentovanom bh. napadaču?

Demirović na meti Nijemaca

Stuttgart zamjenu za Marija Gomeza pronašao u talentovanom bh. napadaču?

E. Škorić

Bh. napadač Ermedin Demirović pruža dobre partije u Švicarskoj i nije čudo što je na radaru nekih klubova iz najjačih liga.

Sjajni 21-godišnji bh. napadač je ove sezone apsolutno fantastičan u dresu St. Gallena. Odigrao je 16 utakmica i ostvario je učinak od devet golova i četiri asistencije.

U St. Gallen je došao na posudbu iz španskog Alavesa, s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine, a pojedini njemački mediji smatraju ga zamjenom za legendarnog Marija Gomeza u Stuttgartu.

Kultni njemački klub trenutno je drugoplasirani u 2. Bundesligi s 45 bodova, ali je zbog koronavirusa trenutno zaustavljen njegov put ka Bundesligi. Tim je za sada na dobrom putu da se vrati, ali mora na ljeto pronaći zamjenu za Gomeza (18 utakmica i šest golova ove sezone) koji 10. jula puni 35 godina.

Gomez je iskusan i sjajan napadač, ima bogatu biografiju, ali u Stuttgartu žele svježu krv i jedna od opcija je Demirović, koji ima iskustva igranja u Njemačkoj jer je bio član HSV-a i Leipziga u omladinskim selekcijama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S obzirom da je svega milion eura tržišna vrijednost mladog bh. reprezentativca, nije ni čudo što ga Stuttgart vidi kao dobro rješenje. No, naravno, on ima ugovor s Alavesom i teško da će Španci nekog mladog i talentovanog napadača pustiti za neku mizernu cifru.

Prije nekoliko dana je navodno Alaves dobio pet miliona eura tešku ponudu za Demirovića od neimenovanog kluba, pa možda se radi upravo o Stuttgartu?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi