Demirović ponovo zabio, ali St. Gallen ispustio pobjedu

Švicarska Super liga, 29. kolo

Demirović ponovo zabio, ali St. Gallen ispustio pobjedu

Večeras je na stadionu Di Cornerado Lugano ugostio St. Gallen u meču 29. kola švicarskog šampionata. Duel ove dvije ekipe je na kraju završen rezultatom 3:3.

St. Gallen je bio favorit, ali utakmica nije dobro počela za goste pošto je Lugano poveo već u 10. minuti preko Sabbatinija.

Ipak, do odlaska na odmor St. Gallen stiže do preokreta. Prvo je u 26. minuti Quintilla sa bijele tačke pogodio za 1:1, da bi u 39. Ruiz postigao gol za preokret gostiju, 1:2.

Na odmor se tako otišlo vodstvom gostiju. Međutim, tek što je počelo drugo poluvrijeme Lugano je poravnao. Igrala se 46. minuta kada je Gerndt poravnao na 2:2.

Dvije minute kasnije se mreža gola Lugana zatresla, ali je gol Ruiza poništen zbog ofsajda nakon intervencije VAR-a. Ipak, u 54. minuti je St. Gallen ipak stigao do 2:3.

Gortler je ubacio, a mladi bh. napadač Ermedin Demirović sjajno pogodio glavom. Demirović je tako nastavio sa odličnim partijama i došao do 12 gola u sezoni.

Ipak, u finišu meča St. Gallen ispušta pobjedu koja bi ga vratila na lidersku poziciju.

Igrala se 83. minuta kada je Sabbatini majstorski ubacio, a Lavanchy natrčao i pogodio za konačnih 3:3.

St. Gallen je nakon večerašnje utakmice ostao na drugoj poziciji i sada, sedam kola do kraja sezone, ima isti broj bodova kao prvoplasirani Young Boys, 58.

Lugano je s novim bodom došao do ukupno 34 i dodatno se odmakao od opasne zone. Trenutno je ovaj tim na sedmoj poziciji.

Top Komentari

gh0ast
I Lulic je dobio poziv i bio standardan u repki dok je igrao za Young Boys Ne vidim razlog zasto ne bi ovu golgetersku masinu stavili 45 minuta da igra, najmanje
6 0
NodzeRM
Ima repka oslonac. To Demirovic-u. Sve najbolje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi