Dempsey odveo SAD u drugi krug, poraz Kolumbije

Treće kolo grupa A na Copa Americi

Dempsey odveo SAD u drugi krug, poraz Kolumbije

Endin Čaušević

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država savladali su sinoć selekciju Paragvaja (1:0) u utakmici trećeg kola grupne faze Copa Americe.

Selekcija SAD-a je ovim trijumfom osigurala plasman u drugi krug. Jedini pogodak na utakmici postigao je Dempsey u 27. minuti utakmice. Paragvajci su pokušavali na sve načine da se vrate u utakmicu, ali nisu imali rješenja za sjajnu odbranu domaće selekcije.

SAD je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje jer je Yedlin u samo 30 sekundi uspio dobiti dva žuta, odnosno crveni karton. SAD grupnu fazu završava na prvoj poziciji sa šest osvojenih bodova, dok je Paragvaj zadnji sa jednim bodom.

U drugoj utakmici ove grupe sastali su se Kolumbija i Kostarika. Kolumbija je nakon dvije utakmice osigurala plasman dalje, pa je u sinoćnjem meču igrala nešto opuštenije. Ipak, to ih je koštalo prvog mjesta u grupi s obzirom da je Kostarika slavila sa 3:2.

Kostarikanci su poveli već u drugoj minuti utakmice kada je Venegas zatresao mrežu Kolumbije. Ipak, Kolumbija je izjednačila četiri minute kasnije golom Fabre. Ovaj igrač je u 34. minuti ponovo bio strijelac, ali je ovaj put loptu poslao u svoju mrežu.

Igrači Kostarike vodstvo na 3:1 povisili su u 58. minuti utakmice golom Borgesa, dok je Moreno postavio konačnih 3:2 u finišu ove utakmice. Kolumbija je druga u grupi A sa šest bodova, dok je Kostarika treća sa četiri boda.

Grupa A, 3. kolo:

SAD - Paragvaj 1:0

Kolumbija - Kostarika 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi