Na teren se nakon 12 godina pauze vraća nekad najskuplji fudbaler svijeta
Foto - Screenshot

Čuveni dribler prelomio

Na teren se nakon 12 godina pauze vraća nekad najskuplji fudbaler svijeta

Midhat Šljivak

Čuveni brazilski fudbaler i nekad najskuplji igrač svijeta, 44-godišnji Denilson, donio je odluku o povratku na teren. 

Čovjek kojeg je Betis 1998. godine platio nešto više od 31 milion eura, čime je postao najskuplji fudbaler svih vremena u tom trenutku, vraća se nakon pauze od čak 12 godina i nastupat će u brazilskom niželigašu Ibisu.

"Sad mogu reći. Zvanično je. Odlučio sam da se vratim fudbalu nakon 12 godina i od danas sam fudbaler Ibisa. Idemo", napisao je Denilson na Twitteru.

Iako je važio za novu veliku zvijezdu brazilskog fudbala, Denilson nije opravdao status najskupljeg na svijetu. Igrao je dobro u Betisu do 2005. godine, ali nikada nije eksplodirao i dobio status kakvog su imali mnoge njegove kolege iz nacionalnog tima.

Nakon odlaska iz Seville promijenio je dosta klubova. Igrao je u Bordeauxu, Al Nassru, Dallasu, Palmeirasu i Kavali, gdje je 2010. godine odlučio okončati karijeru.

U prethodnom periodu je radio kao TV analitičar za jednu brazilsku televiziju, ali poziv za povratak fudbalu ovaj nekad čudesni dribler nije mogao da odbije.

Pitanje je samo koliko je čarolije ostalo u njegovim nogama s obzirom na činjenicu da 12 godina nije igrao.

Top Komentari

denimen9
Ne toliko učinkoviti showman
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi