Ćorić: Pokazali smo cijeloj Bosni i Hercegovini kako treba izgledati jedan derbi
FOTO/VIDEO: K. Dedić

Press konferencija nakon utakmice u Posušju

Ćorić: Pokazali smo cijeloj Bosni i Hercegovini kako treba izgledati jedan derbi

Haris Zilić

U komšijskom derbiju u okviru 23. kola WWin lige Posušje je sa 1:0 savladalo ekipu Širokog Brijega i tako je tim sa Mokrog Doca došao do pobjede protiv rivala iz komšiluka nakon 16 godina čekanja.

Po završetku utakmice održana je i press konferencija na kojoj su se obratili treneri oba tima Denis Ćorić i Dino Skender.

"Što se tiče utakmice, prije svega čestitam dečkima, ovo je njihova pobjeda. Evidentno je da Široki nije bio energetski na nivou, Kup je ostavio traga što je sasvim normalno", rekao je Ćorić i nastavio:

"Nakon gola smo kontrolisali igru, prepustili smo posjed Širokom. Imali smo situaciju za drugi gol, ali kad sve sagledamo zaslužili smo pobjedu. Želim pohvaliti navijače oba tima, poslali smo poruku Bosni i Hercegovini kako treba da izgleda jedan derbi."

Posušje se primakao i pozicijama koje vode u Evropu, ali Ćorić je jasan po tom pitanju.

"Ovo je skup karakternih momaka, svaki trening uživam raditi s njima. Došao sam ovdje kad je bilo 20 bodova, cilj je bio da uđemo u mirnu luku i mislim da smo danas još jedan korak bliže cilju. Ne gledamo na raspored, naša je prvi cilj opstanak sve ostalo je bonus."

Obratio se i trener Širokog Dine Skender.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitam Posušju na pobjedi, nismo bili na nivou, dali smo sve od sebe, ali ostavila je traga utakmica u Mostaru", rekao je Skender i dodao:

"Nažalost nismo imali svježinu, to nas košta ponovo u prvenstvu. Dobra je stvar što smo ušli u polufinale Kupa, ali to može biti i dodatni teret u prvenstvu."

Top Komentari

user1676648256
Kako ovako Jesi papak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi