Da li ste vidjeli objavu Širokog poslije Veleža: "Brm, brm, brm..."
Slavlje u svlačionici Širokobriježana FOTO: NK Široki Brijeg

Nisu krili zadovoljstvo,a žrijeb ih očekuje u utorak

Da li ste vidjeli objavu Širokog poslije Veleža: "Brm, brm, brm..."

S. Mlaćo

NK Široki Brijeg se sa osmijehom vratio kući iz Mostara.

Širokobriježani su savladali Velež i u revanšu, ovaj put 3:2, a u prvom meču je bilo 2:1.

Sa ukupnih 5:3 Široki Brijeg je među četiri tima u Kupu naše zemlje i očekuje ih žrijeb u utorak. U polufinale su još prošli Sloga Doboj, Zrinjski i Borac.

Nakon meča na stadionu Rođeni, pjesma u svlačionici Širokog Brijega, ali i zanimljiva objava na društvenim mrežama.

"Brm, brm, brm... Plavi stroj ide dalje!, napisali su iz redova premijerligaša sa Pecare.

🚙 | Brm, brm, brm... Plavi stroj ide dalje! 💙 #samojednoimeŠiroki #nksirokibrijeg #samoŠiroki

Posted by NK Široki Brijeg on Thursday, March 14, 2024
Oglasi

Tako su zapravo kazali da njihov 'automobil' uspješno vozi u Kupu naše zemlje, a već za vikend u prvenstvu ih očekuje duel sa Posušjem. Radi se o duelu koji uvijek privuče dosta pažnje, a sigurno će tako biti i sada na Mokrom Docu.

Skender zadovoljan, ističe da je publika mogla uživati

Trener Širokog Brijega Dino Skender govorio je nakon meča.

"Prije svega čestitam svojim igračima. Lavovski su iznijeli utakmicu. Ušli smo jako dobro i onda nas je Velež pritisnuo i od 0:2 došli smo do 2:2. Na poluvremenu smo se resetovali. Nije bilo nimalo lako, ali smo iznijeli drugo poluvrijeme i na kraju smo uspjeli u namjeri, a to je da potvrdimo pobjedu iz Čitluka.

Čestitam Veležu, dobra utakmica za neutralne gledaoce, za nas malo stresnija", rekao je Skender i komentarisao 4-struku izmjenu na poluvremenu:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Mi smo ušli u utakmicu, s obzirom da smo prvu utakmicu išli s istim igračima s kojima smo igrali u prvenstvu, došlo je do velike potrošnje i morali smo nešto promijeniti. Kpan i Chinedu nisu dovoljno oporavljeni, pogotovo Kpan koji je izbivao dva mjeseca. Zato smo pokušali iznenaditi s njima.

Dečki koji su ušli, to je bila neka standardnija momčad i vratili smo se u okvire i puno je to bolje izgledali i iz toga smo zabili golove. Pet golova u dvije utakmice, moram biti zadovoljan s tim."

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi