Ćorić: Po prikazanoj igri sam zadovoljan, ali uvijek ću tražiti bolje

Posušje poraženo od Zrinjskog

Ćorić: Po prikazanoj igri sam zadovoljan, ali uvijek ću tražiti bolje

E. Čaušević

Fudbaleri Posušja poraženi su danas u pripremnom meču od ekipe Zrinjskog sa 2:0.

Nakon utakmice trener ovog tima Denis Ćorić osvrnuo se na igru svog tima i poručio je da je zadovoljan prikazanim.

"Što se tiče utakmice naravno da ne možeš biti zadovoljan kada izgubiš, ali to stvarno nije primaran cilj u ovom dijelu priprema. Što se tiče same igre moramo biti zadovoljni jer igraš protiv jednog Zrinjskog i prije par dana protiv Širokog gdje smo pokazali dosta dobru igru. Vidi se da su momci teški i rekao sam u najavi da su nam ova dva tjedna ključna po pitanju fizičke spreme. Mi ćemo polako već od idućeg treninga uigravati ekipu. Bitno mi je da su momci danas pokazali da mogu igrati i da sve ove zahtjeve koje stavimo oni ispunjavaju. Po prikazanom danas sam zadovoljan, ali uvijek ću tražiti bolje", rekao je Rastoka.

Plasman u Premijer ligu?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nekada možda budem sam sebi i svima dosadan, ali meni kao treneru uvijek ću tražiti od igrača sve najbolje i da idemo na pobjedu. Posušje je bilo dugi niz godina trećeligaš i ljudi koji vode klub žele da naprave jedan klub koji neće plesati samo par godina i idemo stepenicu po stepenicu. Ove godine apsolutno nemamo opterećenja, klupske ambicije da se popravi infrastruktura kada se uđe u Premijer ligu da po pitanju tih stvari bude sve ok. Ove stvari ako se dese super, ako ne idemo dalje i to je to".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi