Zrinjski u Čitluku porazio odlično Posušje

U pripremnom meču

Zrinjski u Čitluku porazio odlično Posušje

S. Grebović

Zrinjski je danas u Čitluku rezultatom 2:0 bio bolji od ekipe Posušja.

Tim iz Prve lige Federacije prikazao je danas odličnu igru, ali nedovoljno je to bilo da se spase poraza ekipe iz Mostara.

Posušaci su bolje otvorili meč kada je Landeka u 10. minuti šutirao iz slobodnjaka iskosa na nekih 20 metara, ali otišlo je to preko gola.

U 25. minuti nova dobra prilika za Posušje. Serdarušić je izveo korner, u skoku je najvisočiji bio Brekalo koji glavom šutira, no i to je otišlo preko gola. Prvu šansu za Zrinjski su kreirali Ibanez i Mašić, udarac ovog drugog nakon voleja nije bio dovoljno precizan.

Sredinom drugog dijela Zrinjski siže do gola. Igrala se 64. minuta kada je Zrinjski poveo preko Božića. Pomenuti igrač je napravio mini solo prodor i šutirao silovito, lopta prolazi kroz ruke golmana Posušja i to je 1:0.

Lider Prve lige Federacije je i nakon primljenog gola nastavio sa napadima i par puta zaprijetio Mostarcima, ali do gola nisu došli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tačku na i stavio je Mašić u 85. minuti kada je pogodio sa peterca na lijepu asistenciju Marušića.

Zrinjski - Posušje 2:0

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi