Nezapamćena blamaža kultnog kluba u samo 45 minuta, mrežu je tresao i Denis Huseinbašić

Potop Werdera

Nezapamćena blamaža kultnog kluba u samo 45 minuta, mrežu je tresao i Denis Huseinbašić

E. Škorić

Dosta čudnu utakmicu trenutno igraju Koeln i Werder, a domaćin na poluvremenu vodi čak 5:1.

Koeln i Werder su timovi iz sredine tabele i očekivala se dosta neizvjesna i izjednačena utakmica, ali onda je uslijedio uragan Jarčeva u razmaku od 9. do 36. minute, kada su zabili čak pet golova nemoćnim gostima iz Bremena.

Počelo je golom Maine u devetoj minuti, Tigges je zatim u 16. minuti povisio na 2:0, a isti igrač je samo pet minuta kasnije zabio novi gol za 3:0.

Werderovim mukama tu nije bio kraj, pošto je Skhiri u 30. minuti povisio na 4:0, da bi se u 36. minuti u strijelce na asistenciju danas raspoloženog Tiggesa upisao i Denis Huseinbašić.

Radi se o mladom reprezentativcu Njemačke koji i dalje vaga za koga će igrati u budućnosti i još uvijek mu se nadaju u Nogometnom savezu BiH. S obzirom na njegovu ulogu u Kelnu i dobre partije ove sezone, definitivno bi bilo dobro da obuče dres Zmajeva u budućnosti.

Werderu se ovako nešto rijetko događalo u historiji, ali potpuni krah u prvom dijelu ublažio je njemački reprezentativac Niclas Fulkrug golom za 5:1 u 38. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gol Huseinbašića možete pogledati OVDJE.

Gosti iz Bremena nalaze se pred novim porazom i trebalo bi da se dogodi pravo čudo da osvoje barem bod. Koeln teško da može ispustiti visoku prednost od 5:1, a vidjet ćemo šta donosi nastavak meča i hoće li Jarčevi spustiti ritam ili će nastaviti da demoliraju svog rivala.

Top Komentari

Eno30
Nasi samo pišu o Tahirovicu, a ovaj mali je sazrio za odmah u prvih 11 naše reprezezntacije decko igra strasno. Dobar je i Tahirovic
5 0
user1646074464
Treba ga smjesta zvat na baklave u čaršiju da njuhne kako se to za repku spremaju zmajevi
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi