Četiri gola za 90 minuta: Denis Huseinbašić briljira u dresu njemačkog bundesligaša

Još uvijek nije odabrao reprezentaciju

Četiri gola za 90 minuta: Denis Huseinbašić briljira u dresu njemačkog bundesligaša

Edmir Škorić

Koeln je danas deklasirao belgijski Lommel sa 5:0, a ponovo se u strijelce upisao Denis Huseinbašić.

Huseinbašić blista u prijateljskim utakmicama u dresu njemačkog bundesligaša. Postigao je čak četiri gola na dva meča u kojima je ukupno odigrao 90 minuta.

Za Jarčeve je danas igrao u drugih 45 minuta, te je postizao golove u 52. i 76. minuti. Prethodno je dva gola postigao u 4:0 pobjedi nad HSV-om prije sedam dana.

Huseinbašić je u ovoj sezoni odigrao ukupno 17 zvaničnih utakmica i postigao sedam golova, uz tri asistencije...

Ono što nas sve zanima je budućnost talentovanog nogometaša. On je nedavno debitovao za U21 reprezentaciju Njemačke, ali nije izgubljen za seniorsku reprezentaciju BiH.

Oglasi

U nedavnoj izjavi za njemačke medije na pitanje da li će u budućnosti igrati za Bosnu i Hercegovinu, mladi nogometaš je imao kratak odgovor.

"Vidjet ćemo da li ću nastupati za reprezentaciju BiH", rekao je Huseinbašić.

Ta izjava nije djelovala ohrabrujuće po Nogometni savez BiH, ali Zvjezdan Misimović uporno tvrdi da će igrati za Zmajeve.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Misimović je ranije kazao da je Huseinbašić predao za pasoš BiH, pa se nadamo da će biti spreman odazvati se na naredni poziv bh. selektora Faruka Hadžibegića, koji ne bi trebao izostati već u martu s obzirom na Denisove igre.

On je jedan u nizu talentovanih Bosanaca u Evropi koji mogu da biraju između domovine u kojoj se nalaze ili u kojoj su odrasli i one iz koje dolaze njihovi roditelji i iz koje vuku porijeklo.

Top Komentari

Arnel925
Nadamo se da ce izabrati BiH
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi