Mismović tvrdi da dolazi među Zmajeve, mladi fudbaler dao "klimav" odgovor
FOTO: EPA

Šta se dešava?

Mismović tvrdi da dolazi među Zmajeve, mladi fudbaler dao "klimav" odgovor

Haris Zilić

Bosna i Hercegovina ima dosta mladih igrača vani koji bi u budućnosti mogli biti među Zmajevima. Dok neki nemaju dilema i jedva čekaju da obuku dres Bosne i Hercegovine ima i onih koji se dvoume i ne znaju baš šta žele i nalaze se na raskrsnici.

Jedan od tih fudbalera je i Denis Huseinbašić sjajn ofanzivac Kolna koji je nedavno debitovao za U21 reprezentaciju Njemačke.

Huseinbašić je upisao nastup za U21 tim Elfa, ali još uvijek može nastupiti za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sada su u prvi plan došle dvije izjave koje se baš ne poklapaju kada je u pitanju ovaj mladi fudbaler.

U nedavnoj izjavi za njemačke medije na pitanje da li će u budućnosti igrati za Bosnu i Hercegovinu, mladi fudbaler je imao kratak odgovor.

"Vidjet ćemo da li ću nastupati za reprezentaciju BiH", rekao je Huseinbašić, što se ne poklapa s onim od ranije.

Oglasi

Naime, njemački novinar je s pravom postavio ovo pitanje Denisu jer je Zvjezdan Misimović tvrdio da će Huseinbašić biti novi Zmaj.

Tu informaciju popularni Miske je potvrdio i za SportSport.ba u nedavnoj izjavi.

"Sve u redu, nemam drugu informaciju. U kontaktu sam s njim i imao sam informaciju da će dobiti poziv za Njemačku", rekao je Mismović za naš portal i dodao:

"Predao je za pasoš."

Ono što naredno očekuje fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine jesu kvalifikacije za EURO koje počinju u martu domaćim duelom protiv Islanda.

Nadamo da će selektor, bio to Petev ili neko drugi, pružiti šansu i Huseinbašiću, te da nećemo izgubiti još jednog mladog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U slučaju da Denis ipak izabere Njemačku, onda mu tom prilikom želimo sreću u karijeri koja zasigurno puno obećava.

Ahmedhodžić i Hadžikadunić su bez puno razmišljanja izabrali Bosnu i Hercegovinu, a za Zmajeve se odlučio i mladi fudbaler Rome, Benjamin Tahirović.

Top Komentari

Adnanos
Pa sta ce reci kada ga pitaju Njemacki novinari. Dok god ga ne nepozove u repku on ce ovako odgovarati sto je sasvim normalno.
7 0
Krivaja Zavidovići
Odlično će biti ako zaigraju za BiH. Husinbašić je već sad ozbiljan igrač, može se reći prvotimac Kelna dok Tahirović tek treba da se d(p)okaže u seniorskom fudbalu, ali ne sumnjam da će uspjeti. Najveći problem će nam biti kvalitetan centarfor koji će biti bar približnih kvaliteta Džeke, Ibiševića ili ranije Kodre ili Bolića... Nadam se da će uskoro isplivati neko novo ime...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi