O Huseinbašiću se priča u Bundesligi, a sada je dobio novo priznanje
FOTO: FC Koln

Sjajne partije pruža mladi član Kolna

O Huseinbašiću se priča u Bundesligi, a sada je dobio novo priznanje

Samir Mlaćo
Potencijalni bh. reprezentativac Denis Huseinbašić dobio je novo priznanje u njemačkom Kolnu.

Huseinbašić je pomalo i neočekivano dobio priznanje, ali brzo se nametnuo i dobio brojne pohvale.

Upisao je ove sezone 12 nastupa te postigao čak tri pogotka i dodao dvije asistencije. Tako je dobio nagradu za najboljeg igrača Kolna u mjesecu oktobra.

Nije krio sreću, svjestan da je iza njega mjesec koji će dugo pamtiti, ali koji će mu dati dodatnu motivaciju na nove izazove.

Huseinbašić je do prije nekoliko mjeseci igrao amaterersku ligu, nastupao je za niželigaša Kickers Offenbach za kojeg je u posljednjem meču postigao hat-trick.

Na ljeto je prešao u Koln nakon što je sjajno počeo sezonu u ligi Regionallliga West. Sada igra na fenomenalno i na noge diže 50.000 navijača popularnih Jarčeva. Istovremeno mu rapidno raste i cijena.

Njemački budnesligaš ga je platio svega 50.000 eura, a sada se njegov igrački karton procjenjuje na pola miliona eura. U Koelnu su sada mirni jer imaju čvrst ugovor do 2025. godine, ali su ubijeđeni da će bogati klubovi prije ili kasnije zakucati na vrata.

Brzo se nametnuo i postao standardan u ekipi koju sa klupe predvodi Steffen Baumgart.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada je reprezentaciju u pitanju, informacije govore da su iz NS BiH pokrenuli određene korake kako bi Huseinbašić zaigrao za našu zemlju.

Da li će to i desiti ostaje nam da vidimo, a mladi nogometaš se do sada nije izjašnjavao o tome čiji će dres obući kada su reprezentacije u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi