Ko je Denis Huseinbašić i kakvo smo to pojačanje dobili s njim u ekipi?
Denis Huseinbašić nam može pomoći na svim pozicijama u veznom redu.

Polivalentan igrač

Ko je Denis Huseinbašić i kakvo smo to pojačanje dobili s njim u ekipi?

Eldar Ganibegović

Novo ime na spisku selektora Save Miloševića je Denis Huseinbašić. Ko je on i šta dobijamo s njim u ekipi?

Danas je u prostorijama N/FSBiH u Sarajevu selektor fudbalske reprezentacije BiH, Savo Milošević, objavio spisak igrača na koje računa za baraž za Evropsko prvenstvo.

Novo ime na spisku je vezni fudbaler njemačkog Kolna, Denis Huseinbašić. Dosta se polemisalo oko njegovog statusa, no na kraju je ipak postao A reprezentativac naše zemlje.

Ko je Denis Huseinbašić?

Tako je naša reprezentacija dobila 184 centimetra visokog veznjaka vrijednog četiri i po miliona eura (po Transfermarktu), te izuzetno mladog igrača (22 godine), koji tek treba da dosegne svoj vrhunac u karijeri.

Radi se o dečku kojem je primarna pozicija centralni vezni, no dobili smo pojačanje i na ostalim pozicijama u veznom redu.

Oglasi

Naime, Huseinbašić vrlo kvalitetno može igrati i na poziciji defanzivnog, ali i ofanzivnog veznog, a to su dvije pozicije koje nam itekako "škripe".

Rođen je u Erbachu u Njemačkoj 3. jula 2001. godine, a svoj fudbalski put započeo je u Darmstadtu.

Već kao mladić odlazi u Eintracht iz Frankfurta, da bi u U17 kategoriji prešao u Offenbach, gdje je igrao sve do ljeta 2022. godine kada prelazi u Koln.

U ovom timu se afirmisao i skrenuo pažnju na sebe. Ove je sezone na 20 utakmica upisao tri asistencije.

Pet puta je nastupio za U-21 selekciju Njemačke, postigao i dva pogotka, ali je na kraju ipak izbor pao na Bosnu i Hercegovinu, iako se činilo da je za nas izgubljen.

Oglasi

Sve u svemu, još jedan dobar posao N/FSBiH i Zvjezdana Misimovića, koji za vrijeme svog mandata pod bh. grb doveo igrače kao što su Anel Ahmedhodžić, Adi Nalić, Dennis Hadžikadunić, Haris Tabaković...

Savo Milošević: Logično da je na spisku

Na današnjoj press konferenciji govora je bilo i o Huseinbašiću. Selektor Savo Milošević je također itekako zadovoljan.

"Na tome se radilo za Denisa mjesecima. Logično je da je na spisku", rekao je naš selektor o Huseinbašiću.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, naša reprezentacija 21. marta igra polufinale baraža za EURO u Zenici protiv Ukrajine. Pet dana nakon toga slijedi duel na Grbavici s Izraelom ili Islandom, a nadamo se da će to biti finale baraža, a ne prijateljski meč. 

Top Komentari

Chesa
Dobro nam došao Denise
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi