Nijemci razočarani - Nakon Huseinbašića još jedan dragulj im rekao 'ne'

Odlučio se za zemlju svojih roditelja

Nijemci razočarani - Nakon Huseinbašića još jedan dragulj im rekao 'ne'

Esmer Oštraković

Dugo je trajala "borba" Bosne i Hercegovine i Njemačke za mladog Denisa Huseinbašića koji je igrač Kolna. On je na kraju odlučio da izabere Bosnu i Hercegovinu.

Njemačka, kao i svaka druga zemlja, želi svoje top talente koje su godinama fudbalski "školovali" da na kraju ostanu dio seniorske reprezentacije, ali nerijetko se oni odluče za zemlju svojih korijena.

Upravo to je uradio Huseinbašić nedavno, a zabog toga nisu bili zadovoljni u Njemačkoj. Najbolje to pokazuje rečenica iz tekstva Bild-a.

"Ovo dolazi kao iznenađenje. Profesionalac iz Koelna je izabrao reprezentaciju Bosne i Hercegovine ispred moguće budućnosti u Njemačkoj", navodi Bild.

Nisu se Nijemci kako treba ni oporavili od "udarca" koji im je zadao Huseinbašić svojim odlaskom, a već ih je zadesio novi problem.

Oglasi

Kako prenosi jedan od najpoznatijih njemačkih novinara, Florian Plettenberg, nakon Huseinbašića Njemačka je izgubila i Cana Uzuna.

"Can Uzun, top talenat iz Nurnberga koji ima 18 godina odlučio je da nastupa za Tursku u budućnosti.

Uzun je već o svojoj odluci obavijestio čelnije DFB-a, a glavnu ulogu u njegovoj odluci imao je Hamit Altintop", navodi Plettenberg.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sigurno je da će čelnici DFB-a morati malo više poraditi na ovim stvarima jer ulažu novac u igrače koji kasnije odaberu da igraju za neku drugu reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi