Denis Mujkić: Cilj Budućnosti je povratak u Prvu ligu Federacije BiH
Ekipa Budućnosti iz Banovića nakon odigrane prve polusezone nalazi se na prvom mjestu sa četiri boda prednosti ispred ekipe Svatovca.

Banovićani žele prvo mjesto

Denis Mujkić: Cilj Budućnosti je povratak u Prvu ligu Federacije BiH

E. Oštraković

Ekipa Budućnosti iz Banovića nakon jesenjeg dijela prvenstva zauzima prvu poziciju u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon petnaest odigranih kola Banovićani imaju četiri boda prednosti ispred drugoplasirane ekipe Svatovca.
Na golu Budućnosti je iskusni Denis Mujkić koji je u prvom dijelu sezone primio samo deset golova.

"Prošla polusezona je bila jako teška i ako se uzme u obzir da su nam otišla tri ponajbolja igrača i da smo nesretno ispali u doigravanju na kraju prošle sezone, mislim da smo se dobro konsolidovali i krenuli dalje", rekao je golman ekipe Budućnosti.

Budućnost će u drugom dijelu prvenstva pokušati sačuvati prvo mjesto i izboriti povratak u Prvu ligu Federacije BiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Cilj nam je da budemo prvi, a u prilog nam ide i to da prvak sada ide direktno u Prvu ligu a ne kroz razigravanje. Na dobrom smo putu a u razgovoru sa ljudima u klubu saznao sam da oni rade na tome da dovedu
nekoliko provjerenih i iskusnih igrača, što nam je i potrebno jer imamo mladu ekipu. Što se mene lično tiče ja ostajem tu kod kuće u Banovićima jer pored nogometa imam i stalan posao, a kada mi obaveze dozvole radim i sa djecom iz našeg omladinskog pogona", završio je Mujkić.

U prvom kolu drugog dijela sezone ekipa Budućnosti će gostovati kod NK Dinamo Donja Mahala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi