Poznati fudbaler se odrekao oca: "Uznemiravao me i stalno je tražio novac"
Foto - Pexels

Nije imao drugog izbora

Poznati fudbaler se odrekao oca: "Uznemiravao me i stalno je tražio novac"

Midhat Šljivak

Mnogobrojni roditelji imaju prevelike zahtjeve od djece na početku sportske karijere.

Često njihovi potezi prerano unište karijeru mladih sportista jer je 'polete' za novcem koje im razni menadžeri obećaju.

I kada dijete uspije mnogi roditelji prave krupne greške, a jedan takav primjer pohlepnosti oca imao je reprezentativac Gane Denis Odoi (34).

Fudbaler Club Bruggea je saopštio kako već dugo ne razgovara s ocem zbog pohlepnosti.

"S ocem više ne pričam. Krivim ga za određene stvari. Kada sam postao profesionalac i kada sam zaradio prvi veći novac, on me je konstantno uznemiravao. Stalno je tražio novac", rekao je Odoi za The Times.

Denis Odoi je doslovno odrastao bez oca. Roditelji su se razveli kada je imao 12 godina, a otac je pokušao da mu uzme što više novca, no on to nije dozvolio. 

Objasnio je šta se dešavalo dok je otac živio s njima.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Odlazio je iz kuće i dolazio je kad mu je volja. Njegovo ponašanje i ono što je radio učinili su me mnogo odgovornijom osobom", saopštio je ovaj desni bek.

Odoi je trenutno član Club Bruggea, a u karijeri je igrao još za Fulham, Lokeren, Anderlecht, St. Truiden i Luven.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti