Još jedan Zmaj se oglasio i javno rekao da ne želi igrati protiv Rusije
Foto: T. Hebib

Dennis Hažikadunić

Još jedan Zmaj se oglasio i javno rekao da ne želi igrati protiv Rusije

E. Ganibegović

N/FSBiH šokirao je javnost u septembru prihvatanjem ponude FS Rusije za odigravanjem "prijateljske" utakmcie protiv reprezentacije te zemlje.

Utakmica je dogovorena za 19. novembar u St. Peterburgu, no za 10. oktobar zakazana je još jedna sjednica N/FSBiH na kojem bi ova odluka mogla biti i preinačena.

U međuvremenu, iz Švedske stiže odbijenica još jednog bh. reprezentativca kada je u pitanju ova utakmica, a radi se o 24-godišnjem stoperu Malmoa Dennisu Hadžikaduniću.

"Ako se dogovor potvrdi, to nije utakmica u kojoj želim da učestvujem. Dešava se sasvim specifična situacija, s ratom i ostalim. Da je rat ovdje u Švedskoj, ne bih želio da budem u Švedskoj, to je prirodno", rekao je Hadžikadunić.

Kada je započela agresija na Ukrajinu, Hadžikadunić je iz ruskog Rostova stigao na posudbu u Malmo, a sada kaže da nema namjeru da se vraća u taj klub, kao niti da igra pomenuti meč u St. Peterburgu.

"Ne želim da se vraćam tamo. Od N/FSBiH nismo dobili nikakve informacije. Ovo je između fudbalskih saveza dvije zemlje, a mi igrači ne znamo ništa. Možda zvuči čudno, ali je tako.

Oglasi

"Razgovarat ću sa savezom ili selektorom. Jednostavno ne želim da učestvujem u toj utakmici. Vidjet ćemo kakve će reakcije biti, ali kako god, ja ne idem tamo", rekao je Hadžikadunić švedskim medijima.

Podsjetimo, ranije su kategorički odbili da ovu utakmicu igraju i Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ermedin Demirović i Anel Ahmedhodžić koji je u razgovoru za SportSport.ba bio dosta emotivan.

"Vrlo sam šokiran bio kad sam vidio to. Ne znam šta da kažem nego da sam ja protiv te utakmice. Svi znamo šta se dešava i bila bi velika greška igrati protiv Rusije", rekao je, podsjetimo, Ahmedhodžić za SportSport.ba i dodao:

"Imam druga iz Ukrajine i kad sam ovo vidio baš me razočaralo." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi