Nije samo novac: Lukava Barcelona napravila sjajan posao s Atleticom
Depay konačno napustio Barcelonu koja je stavila sjajnu stavku u ugovor.

Postignut dogovor

Nije samo novac: Lukava Barcelona napravila sjajan posao s Atleticom

Eldar Ganibegović

Memphis Depay se konačno izvukao iz Barcelone u kojoj nije dobijao željenu minutažu ove sezone, a katalonski klub je s njegovim novim timom napravio sjajan dogovor.

Nizozemski reprezentativac Memphis Depay novi je fudbaler Atletico Madrida, danas je to i zvanično.

On je napustio Barcelonu koja je na ime odštete zaradila tri miliona eura, a taj iznos s bonusima može narasti za još jedan milion.

Već ranije se, u toku pregovora dva kluba, spominjalo da Barcelona želi da napravi razmjenu i u svoje redove dovede Yannicka Carrasca, no to im nije pošlo za rukom.

Ipak, sklopljen je poseban dogovor prema kojem će Barcelona imati povlastice u slučaju transfera reprezentativca Belgije.

"Sporazum uključuje preferencijalnu, ali ne i obaveznu opciju kupovine za igrača Yannicka Carrasca", piše na službenoj web stranici Barcelone.

Oglasi

"Preferencijalna" opcija znači, ustvari, da će  Barcelona imati koristi od snižene cijene u slučaju transfera belgijskog internacionalca. S obzirom na to da su sklopili ovakav dogovor, jasno je i da ga žele, odnosno potvrđene su ranije špekulacije. 

Prema riječima novinara Fabrizija Romana, Barcelona bi trebalo da plati 20 miliona eura za transfer Yannicka Carrasca ukoliko do toga dođe. 

Iako je Xavi pred zimski prijelazni rok izjavio kako ne želi nikakve promjene tokom januara, prva se već desila, a mogla bi uskoro i druga. 

Na tržištu se pojavio jedan zanimljiv igrač, koji bi mogao predstavljati sjajnog partnera u napadu ubojitom Robertu Lewandowskom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njemu ugovor ističe na kraju sezone, pa je ovaj januar posljednja šansa da njegov klub na njemu nešto zaradi.

U pitanju je svakako mladi Youssoufa Moukoko. On je prije nekoliko dana dobio posljednju ponudu od njemačkog kluba za produžetak saradnje, no još uvijek je sve "na ledu", te Barcelona želi da to iskoristi i da ga dovede u svoje redove.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel43
Ako je kod njih uprava lukava onda neznam šta je sa ostalih klubova!! Malo je reći da su glupi, kakvi ba lukavi!! Gotov pa bankrotirali, jedina nada im Superliga(mada neznam zašto bi oni tu igrali??). U pitanju je Superliga, šta će dakle Barca tu?? Možda se izvuku nekako iznajmljivanjem stadiona za svadbe, ili možda još koji kredit?? Čuj lukavi??
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi