I žene Barcelone bolje od Real Madrida, ali ovakvu dramu nisu očekivale
Barcelona će se za trofej u Superkupu boriti protiv ekipe Real Sociedada i veliki je favorit za osvajanje trofeja.

Uz dosta muke do finala

I žene Barcelone bolje od Real Madrida, ali ovakvu dramu nisu očekivale

Midhat Šljivak

Nakon što je prije nekoliko dana Barcelona u finalu španskog Superkupa savladala Real Madrid s 3:1 i uzela trofej, ženska ekipa katalonskog velikana identičnim je rezultatom nakon produžetaka u ovom takmičenju savladala Real Madrid i plasirala se u finale.

Ženska ekipa Barcelone je u utakmici polufinala španskog Superkupa savladala Real Madrid s 3:1 nakon produžetka i igrat će meč za trofej u ovom takmičenju.

Barcelona je u ovaj meč ušla kao veliki favorit. Dobro su cure i otvorile meč i pogotkom Claudije Pine iz 24. minute su došle do prednosti od 1:0.

Potom je propušten veliki broj prilika i na odmor se otišlo rezultatom 1:0, da bi se igračice Real Madrida u utakmicu vratile u 54. minuti kada Caroline Wier postiže gol za 1:1.

Još veći problem zadesio je Katalonke pet minuta kasnije. Irene Paredes je isključena zbog drugog žutog kartona i Barca je ostala s igračem manje.

Iako je Real imao igračicu više na terenu na terenu se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 1:1 nakon 90 minuta igre i otišlo se u produžetak.

Oglasi

Tamo je na kraju Barcelona uspjela da slomi velikog rivala i to pogocima u drugom produžetku za konačnih 3:1.

Prvo je u 111. minuti Mariona Caldentey s bijele tačke donijela prednost svom timu od 2:1, da bi tačku na ovaj meč u 120. minuti stavila Salma Paralluelo za 3:1.

Barcelona će se u finalu boriti za trofej protiv ekipe Real Sociedada koja je s minimalnih 1:0 savladala Huelvu.

Treba svakako istaći da je Barcelona aktuelni branitelj trofeja kojeg su dva puta osvajale u prethodne tri sezone.

Španski Superkup, polufinale:

Barcelona - Real Madrid 3:1
Real Sociedad - Huelva 1:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Pazi naslova hahahahahah...kakvo svrsavanje redakcije SS.ba po Realu...hahahaha
6 1
admiral1
Samo su tu i bolji i nigdje vise ali Real je Real prevelik za sve
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti