Deportivo otkinuo bod Atletico Madridu

Medunjanin se konačno našao u konkurenciji za meč

Deportivo otkinuo bod Atletico Madridu

Endin Čaušević

Deportivo La Coruna remizirao je večeras na domaćem terenu protiv Atletico Madrida (1:1) u okviru 10. kola španske Primera lige.

Atletico je u La Corunu otišao sa imperativom pobjede, ali je domaća ekipa uspjela da 'otkine' bod madridskoj ekipi.

Gosti su u 34. minuti stigli do prednosti kada je mrežu Deportiva zatresao Tiago. Atletico je na pauzu otišao sa vodstvom, a ono je moglo biti i veće da Jackson Martinez bio raspoložen.

Deportivo je u 57. minuti prvi put ozbiljnije zaprijetio kada je Cartabia okušao svoju sreću udarcem sa ruba kaznenog prostora, ali je Oblak to sjajno odbranio.

Ipak, pritisak Deportiva isplatio se u 77. minuti kada je nakon greške odbrane Atletica na 1:1 izjednačio Lucas Perez Martinez, što je kasnije bio i konačan rezultat ove utakmice.

Treba dodati da je na klupi domaće ekipe bio i naš Haris Medunjanin koji se nakon nekoliko mjeseci konačno našao u konkurenciji za prvenstvenu utakmicu.

Primera liga, 10. kolo:

Deportivo La Coruna - Atletico Madrid 1:1

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.