Deportivo poražen na Riazoru od Sociedada

LaLiga, 3. kolo

Deportivo poražen na Riazoru od Sociedada

E. Ganibegović

Deportivo La Coruna je u okviru trećeg kola na domaćem terenu poražen od Real Sociedada sa 2:4.

Na ovoj utakmici smo imali priliku gledati dvojicu novajlija. S jedne strane je to bio Lucas Perez koji se vratio u Deportivo nakon neuspjele kampanje u Arsenalu, a sa druge strane je to bio Adnan Januzaj koji je stigao iz Manchester Uniteda.

Utakmica na Riazoru je bila poslastica za navijače i ljubitelje nogometa.

Imali smo priliku vidjeti čak šest pogodak. Sociedad na početku utakmice postiže dva brza pogotka preko Juanmija i Illarramendija, nakon čega La Coruna preko Adriana smanjuje rezultat na 1:2, pa se tako otišlo na odmor.

Andone u 50. minuti susreta postiže pogodak za izjednačenje, međutim Llorente u 83. i Illarramendi u 86. završavaju posao na Riazoru, te je tako Sociedad uzeo sva tri boda na gostovanju. 

Nakon ove pobjede Sociedad se nalazi na drugoj poziciji sa devet bodova, odmah iza Barcelone koja također ima upisane sve pobjede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Deportivo se nalazi na 14. poziciji sa osvojenim samo jednim bodom u tri odigrana kola. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi