Deportivo se provukao, Medunjanin konačno igrao 90 minuta

Kup Kralja

Deportivo se provukao, Medunjanin konačno igrao 90 minuta

Edmir Škorić

Betis i Deportivo plasirali su se večeras u osminu finala španskog Kupa kralja.

Sporting Gijon nije uspio nadoknaditi dva gola zaostatka protiv Betisa, večeras je odigrao 3:3 pred svojim navijačima, a dva gola je postigao hrvatski reprezentativac Alen Halilović.

U strijelce se kod Sportinga upisao i Espinosa, na drugoj strani je Van Wolfswinkel postigao dva gola, jedan Cejudo.

Deportiva je i večeras mučio niželigaš. Tim iz La Corune je na gostovanju slavio s 2:1, a večeras je odigrao mršavih 1:1 protiv Llagostere.

Devedeset minuta za domaće upisao je bh. reprezentativac Haris Medunjanin, koji zaista jako malo igra u Španiji. Dominguez je njegov tim doveo u vodstvo u 69. minuti, Lopez je deset minuta kasnije s penala postavio konačnih 1:1.

Kup kralja, šesnaestina finala uzvrati:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gijon - Betis 3:3 (Espinosa 14, Halilović 47, 71 - penal/ Van Wolfswinkel 18, 83, Cejudo 88)
Deportivo - Llagostera (Dominguez 69/ Lopez 79 - penal)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.