Derbi kola na Grbavici, Široki dočekuje Radnik

Nastavlja se Premijer liga BiH

Derbi kola na Grbavici, Široki dočekuje Radnik

Veliki derbi 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će na stadionu Grbavica u Sarajevu Željezničar i Zrinjski.

Radi se o duelu drugoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli, a razlika među njima je trenutno pet bodova. Današnji susret znači mnogo za oba tima.  Ukoliko Zrinjski ostvari pobjedu imat će velikih osam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ali isto tako Željezničar ima priliku da se vrati u igru za prvu poziciju jer bi pobjedom stigao na samo minus dva.

Plavi sa Grbavice su u dosadašnjem dijelu sezone ispustili samo dva boda na domaćem terenu i to u susretu protiv Širokog Brijega koji je završio bez golova. S druge strane, Zrinjski je najbolja gostujuća ekipa u ligi jer iz pet mečeva imaju čak četiri pobjede, a jedini poraz doživjeli su na samom početku prvenstva kod Radnika. 

"Igramo sa protivnikom koji je već dvije godine osvojio titulu i opet su krenuli dobro. Dolaze na Grbavicu puni samopouzdanja sa željom da odigraju dobru utakmicu. Oni žele igrati fudbal i to će biti sjajna stvar za gledaoce, jer će moći uživati na Grbavici koja je iz dana u dan sve ljepša i ljepša. Treba reći da Zrinjski ima iskusnog trenera, iskusni ekipu i jako su nezgodni prema naprijed, te imaju jako dobre tranzicije. Mi smo se spremali da neutrališemo te njihove dobre strane, a da pokušamo iskoristiti slabosti. U Tuzli smo zabrljali, izgubili utakmicu koji nismo smjeli izgubiti. Imali smo sastanak, sve analizirali i od ponedjeljka se spremamo za Zrinjski. Zdravstveni bilten se popravio, imamo zdravijeg Kajkuta i Zajmovića, Marković je počeo trenirati sa loptom, a uskoro će i Crnov. Problem je neigranje Graovca zbog crvenog kartona i sigurno će nam nedostajati", kazao je Adžem pred večerašnju utakmicu. 

S druge strane, Slišković također smatra da se radi o bitnom meču. 

"Bez obzira na tih pet bodova prednosti moja ekipa je psihološki i igrački spremna da napravi jedan iskorak. Mislim da lagano dolazimo na taj nivo da nema neke velike razlike kada igramo na domaćem ili gostujućem terenu. Igrači su počeli shvaćati da samo kvalitet, htijenje i volja donose željeni rezultat. To će biti dodatni motiv da odigramo još kvalitetnije. Željo ne zna igrati drugačije nego na pobjedu te očekujem jednu kvalitetnu i otvorenu utakmicu, utakmicu za gol više", poručio je trener Zrinjskog. 

Osim ovog susreta, danas su na rasporedu još dva meča 10. kola, a sastaju se Široki Brijeg i Radnik, odnosno Vitez i GOŠK. Široki je uz Zrinjski jedina ekipa koja ove sezone ima sve pobjede na domaćem terenu i od njih treba očekivati da će i danas ići na sva tri boda, dok ekipa Radnika igra nešto lošije u gostima pa su upisali tri poraza u četiri meča. 

Kada je u pitanju meč koji se igra u Vitezu , treba reći da je ovo velika prilika za domaće da konačno uhvate potpuni priključak sa ekipama koje se nalaze ispred njih. Vitežani su prije dva kola ostvarili prvu pobjedu u prvenstvu, a ne treba sumnjati da će i danas isto pokušati da urade protiv GOŠK-a koji je, ruku na srce, dobra gostujuća ekipa sa dvije pobjede i tri poraza. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ova dva meča počnju od 16.00 sati, dok je duel na Grbavici na rasporedu od 20.00. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi