Derbi na Banja Ilidži, Olimpik favorit protiv Čapljine

2. kolo Prve lige Federacije BiH

Derbi na Banja Ilidži, Olimpik favorit protiv Čapljine

S. Mlaćo

Danas se igra svih osam mečeva 2. kola Prve lige Federacije BiH.

 Nikad zanimljiva sezona i u ovom kolu donosi nekoliko duela na kojima se očekuje dosta neizvjesnosti i kvalitetnog fudbala.

Derbi se igra u Grdačcu gdje će Zvijezda na Banja Ilidži ugostiti Slogu Simin Han. Oba tima su pobjedama startala u novu sezonu.

"Sigurno je da to derbi kola. Ekipa Sloge se pojačala sa dosta dobrim igračima, ali mislim da možemo ravnopravno da se nosimo sa njima i da slavimo pobjedu u subotu", kazao je junak Zvijezdine pobjede iz Konjica Muharem Ćivić.

Na drugoj strani u Slogi ne kriju svoje ambicije.

"Mi smo se dobro pripremili za ovaj meč. Naš cilj je da nakon 30 utakmica budemo prvi. Na tom putu nas čeka jako puno izazova i teških utakmica. Biće uspona i padova, jer je ovo nova ekipa, ali ono što ne smije izostati je borbenost. Idemo u Gradačac uzdignute glave da pokažemo šta umijemo. Ostavićemo zadnji atom snage na terenu. Ima mnogo onih koji žele da ispadnemo iz trke, ali nećemo. Mi ćemo sigurno biti konkurentni i mi se spremamo za 30 kola. Moji momci moraju pokazati sve što znaju", istakao je šef struke Sloge Darko Vojvodić.

Zanimljivo će sigurno biti u Gračanici gdje dolazi mostarski Velež. Bratstvo je u prvom kolu poraženo od Rudara, dok je Velež također upisao poraz od Olimpika na svom terenu.

"Očekuje nas jako težak meć sa Veležom, upoznati smo sa njihovim pozitivnim stvarima ali i nedostacima koje ćemo pokušati iskoristiti. Obzirom na poraze u prvom kolu, obje ekipe će igrati na pobjedu, i očekujem jako dobru utakmicu. Što se tiče našeg sastava imamo par problema jer je upitan nastup Jukana i Karađuza a Kahrimanović zbog crvenog kartona neće imati pravo nastupa. Ipak i pored toga svi igralči koji dobiju priliku, vjerujem da će dati svoj maksimum kako bi pred domaćim navijačima ostvarili pobjedu", istakao je trener Bratstva Nusret Muslimović.

Ibru Rahimića, trenera Veleža, brinu povrede Petrovića i Kuduzovića, ali optimizma u redovima Rođenih ne manjka.

Olimpik je blagi favorit na Otoci protiv Čapljine, dok se neizvjestan meč očekuje u Tešnju gdje gostuje Rudar iz Kakanja, te na Piroti gdje će Travnik ugostiti visočku Bosnu.

Orašje je favorit na svom terenu protiv bugojanske Iskre, dok se neizvjestan meč očekuje u Živinica gdje igraju Slaven i Metalleghe BSI.

Prve bodove ove sezone Pod Borićima u Bihaću tražit će u međusobnom duelu Jedinstvo i Igman Konjic.

Prva liga Federacije 2. kolo:

NK Slaven - NK Metalleghe BSI

NK Zvijezda - FK Sloga Simin Han

NK Jedinstvo - FK Igman

FK Olimpik - HNK Čapljina

NK Bratstvo - FK Velež

NK TOŠK - FK Rudar Kakanj

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Orašje - NK Iskra

NK Travnik - NK Bosna

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi