Derbi na Pecari i prilika za Sarajevo da ode na dvocifrenu razliku

Danas posljednji meč 22. kola Premijer lige

Derbi na Pecari i prilika za Sarajevo da ode na dvocifrenu razliku

Edmir Škorić

Utakmicom Široki Brijeg - Sarajevo danas će se kompletirati 22. kolo Premijer lige BiH, a onda ulazimo u posljednji dio prvenstva.

Odavno je izvjesno da će u taj dio prvenstva Sarajevo ući s prve pozicije, sada je samo pitanje koliko bodova će imati više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski. Trenutno je Sarajevo na plus osam, ali ako danas pobijedi imat će 11 bodova prednosti pred 11 odlučujućih mečeva.

Bordo tim je u nizu od četiri prvenstvene pobjede, pa na Pecaru dolazi makar i kao blagi favorit, bez obzira što Sarajevo ne pamti pobjedu na Pecari i najviše što su gosti uspijevali je da odigraju neriješeno.

Široki, dakle, definitivno nije tim koji odgovara Sarajevu ili bolje rečeno - stadion Pecara nije mjesto gdje Sarajevo osvaja bodove, ali danas je tim Husrefa Musemića toliko nadmoćan da mu se zaista treba dati uloga favorita pred Široki Brijeg.

Ova utakmica je izuzetno bitna i za Široki, koji ima 32 boda i sa Željom, Slobodom i Mladosti se takmiči za plasman u Evropu. Širokobriježane je potresla smrt mladog golmana Krešimira Bandića i upravo će u njegovu čast igrati današnji meč.

"Sarajevo je prvo na tabeli, ima dosta bodova i kvalitetne igrače prema naprijed, koji mogu riješiti utakmicu. Ipak, mi smo Široki, igramo kod kuće i dat ćemo sve od sebe za dobar rezultat te nećemo odustati od našeg stila igre", istaknuo je strateg Širokog Goce Sedloski.

Širokom fale Matić, Bagarić i Pamić, no svejedno se Sedloski nada i vjeruje u pobjedu Širokog.

"To će biti lijepa utakmica i neka bolji pobijedi. Znamo i što se događalo ovih dana, svi smo u šoku", rekao je Sedloski prisjetivši se tragično preminulog Bandića.

Sarajevo je dan ranije otputovalo u Hercegovinu, a treneru Musemiću bi se na raspolaganje mogao staviti i bek Selmir Pidro, koji se oporavio od povrede.

Musemić: Široki? Ne znam šta mogu fudbalski reći sada nakon tragične smrti mladog Bandića

Musemić ne krije da ga je žestoko pogodila tragična smrt mladog golmana Širokog Brijega, Krešimira Bandića, jer bordo tim upravo s ovim timom igra derbi u nedjelju.

"Široki? Ne znam šta da kažem nakon ove tragedije i smrti mladog Bandića. Ne znam šta fudbalski da kažem, mi moramo nažalost da igramo i život mora ići dalje. Sarajevo ima takvu tradiciju u Širokom kakvu ima, ali mi ćemo pokušati da odigramo što je bolje moguće".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko će ovo biti teška utakmica, pokazuju to najbolje kvote u MOZZART kladionici. Ova kladionica nudi veliki izbor igara na ovaj meč, a sve to možete provjeriti OVDJE.

Za kraj dodajmo da se meč Široki - Sarajevo igra od 18 sati i bez prisustva gostujućih navijača, a sve aktuelnosti vezane za ovaj dergbi pratite u toku dana na SportSport.ba.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
HAJMO PITARI,GOLOVA,GOLOVA.
6 0
nemozetako
Bravo Horde bravo isprasiste papke
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi