Derbi na Pecari u centru pažnje

Zavjesa na 18. kolo

Derbi na Pecari u centru pažnje

A. Čaušević

Sa tri nedjeljne utakmice bit će kompletirano 18. kolo Premijer lige BiH. 

Nedjeljni program počinje u 13 sati. Rudar Prijedor će dočekati Tuzla City. Obje ekipe će ići na pobjedu jer su im bodovi potrebni.

Domaćini imaju opasne individualne sposobne da postignu svakoj ekipi gol, na što je trener gostiju Husref Musemić i ranije upozorio.

Tuzla City želi iskupljenje za poraz od Zrinjskog i potvrdu drugog mjesta. Sigurno je da Tuzlaci raspolažu s dovoljno ofanzivnog arsenala da dođu do punog plijena u Prijedoru.

Radnik od 15 sati dočekuje Borac. Bijeljinci su pod imperativom pozitivnog rezultata zbog teške situacije na tabeli, dok i Banjalučani žele pobjedu kako bi se približili pozicijama koje vode u Evropu.

U 15 sati na stadionu Pecara počet će i derbi ovog kola. Široki Brijeg će biti domaćin Sarajevu te ovaj meč već u startu privlači ogromnu pažnju.

Oglasi

Radi se o direktnom duelu koji se bore za evropska pozicije. Obje ekipe su u pozitivnom nizu pa je za očekivati uzbudljiv meč. Ovo će ujedno biti i povratak Gorana Sablića na Pecaru.

"Sigurno da je izazov. Bio je lijep period, ali u ovom trenutku isključivo gledam na utakmicu kako da naša ekipa, Sarajevo, pobijedi dole. Znamo da neće biti lagano, fokusirani smo i svjesni kvaliteta domaćina. Spremni smo i želimo do pozitivnog rezultata", poručio je Sablić.

Jure Ivaković očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da njegov tim može ostvariti trijumf.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Morat ćemo se prilagoditi uvjetima na terenu. Najavljena kiša će sigurno spriječiti kvalitetniju izvedbu. No, isti će uvjeti biti za obje momčadi. Moramo biti pragmatični i izvući maksimum. Želimo se pobjedom oprostiti od navijača", poručio je Ivanković.

Za ovu utakmicu Jure Ivanković neće moći računati na ozlijeđene Zvonimira Begića i Ivana Grgića, suspendiranog Marka Jurića, a upitan je i nastup Filipa Brekala. Kod Sarajeva nema suspendovanog Anela Hebibovića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alen23
nasa liga mocvare ne treba dat igrat dok se tereni ne urade pa ko ima neka se takmici ovjde nema ni k od kvaliteta nit cemo imat u buducnosti
1 1
Alen23
Savez mora ozbiljno da se sa ovim pozabavi da se tereni dovedu ured jer nikad necemo imat kvalitet po ovim mocvarama
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi