Bh. sudijskoj ekipi iz Turske najveći derbi

Odradili dobar posao u meču Evropske lige

Bh. sudijskoj ekipi iz Turske najveći derbi

Edmir Škorić

U srijedu od 18:30 sati odigrat će se derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar na stadionu Koševo.

Bordo i Plavi igrat će zaostali meč i očekuje se zaista dobra utakmica jer se radi o trenutno prvoplasiranoj i drugoplasiranoj ekipi i bez dileme najvećim favoritima za titulu.

Irfan Peljto će dijeliti pravdu na derbiju. Radi se najboljem sudiji u BiH, koji sudi i na mečevima UEFA-e. U četvrtak je dijelio pravdu na susretu Evropske lige između Sivasspora i Maccbija.

S njim će na Koševu u srijedu biti i njegova "ekipa" iz Turske. Asistirat će mu Davor Beljo iz Mostara i Amer Macić, dok će četvrti sudija biti Admir Šehović. Oni su dobili visoke ocjene i odradili su dobar posao u Turskoj, pa nije ni čudo što su dobili čast da vode najveću utakmicu u našoj državi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, radi se o zaostalom susretu devetog kola Premijer lige, a Sarajevo je trenutno lider sa 32 boda, dok ekipa Željezničara ima četiri boda manje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajevo81
A sta mislite da ga klonirate?! Evropa lige, zrinjski-velez manje od 48h obje tekme, i sad jos i derbi. U 6 dana lik sudi preteske utakmice, kako fizicki tako i psihicki. A manekeni se zale ne mogu 2 tekme odigrati u 7 dana... Ustati pa izgovoriti ime ovog momka. Kapa do poda, majsore.
17 2
zvjezdan10
Ovaj u boljoj fizičkoj spremi od 80 posto fudbalera lige
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi