Bekrić kao vino!

Sjajne partije iskusnog nogometaša

Bekrić kao vino!

Samir Mlaćo

Željezničar je sinoć savladao Radnik na Grbavici 3:1, te Plavi u pobjedničkoj atmosferi dočekuju gradski derbi sa Sarajevom koji se igra u srijedu.

Željezničar je sinoć savladao Radnik 3:1, te Plavi u pobjedničkoj atmosferi dočekuju gradski derbi sa Sarajevom koji se igra u srijedu.

Pogađali su Štilić, Milićević i Lendrić, a sjajnu partiju pružio je iskusni vezista Samir Bekrić.  Nije pogodio, ali po mnogima je ponio epitet igrača utakmice.

Bekrić se vratio na Grbavicu u ljeto iza nas, a mnogi su ovaj 'transfer' gledali sa čuđenjem.

Znao je Amar Osim šta radi, iako je iza Bekrića 36 ljeta. Nije možda ni planirao Osim da Bekrić bude dio startne postave i da vrlo često od njega zavisi cijela momčad, ali to je nogomet.

Plavi su se našli u problemima zbog koronavirusa, desile su se i određene promjene u igračkom kadru, pa je Bekrić postao jedna od glavnih poluga.

I sa 36 godina pokazuje da može još mnogo toga dati. Sinoć je upisao svih 90 minuta, protiv Zrinjskog 78, a protiv Tuzle City svojim pogotkom je odlučio pobjednika. Sve u kratkom periodu u kojem su Plavi upisali pet utakmica u 14 dana. Bekrić je veliki profesionalac, pa i ne čudi što može 'potegnuti' kada oni mlađi i po desetak godina izgube snagu. O znanju nećemo. Možemo samo žaliti kada Premijer liga izgubio još jednog istinskog majstora, odnosno kada dođe kraj karijere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Željezničara mnogo cijene Bekrića, ali i protivnički igrači, navijači, sudije... Legenda je Premijer lige i respekt mora da postoji.

Sa Željezničarom je Bekrić osvojio tri naslova prvaka, a jedan je dodao sa Zrinjskim. Od Željinog dresa, kluba za koji navija od malena, sigurno se želi oprostiti novom titulom. Bio bi to šlag na tortu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Bekrija je dr ove lige, on i Zeba su obiljezili jedan period. Sada Rahman i Bilbija jedini mogu prikazati partije slicne njima dvojici.
6 11
Brazuka
Doktor lige
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi