Derbi se igra na Koševu, zanimljivo u Mostaru i Prijedoru

Slijedi 14. kolo Premijer lige

Derbi se igra na Koševu, zanimljivo u Mostaru i Prijedoru

Sezona u Premijer ligi se približila svojoj polovini, a napetost je svakim novim kolom sve veća.

Pred nama je 14. kolo najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja u BiH. Kao i uvijek, na rasporedu je osam utakmica, od kojih se pet igra u subotu a preostale tri u nedjelju.

Derbi kola je svakako duel starih rivala Sarajeva i Slobode. Dok aktuelni prvak BiH u ovoj sezoni igra po sistemu toplo-hladno, Sloboda iznenađujuće predvodi premijerligaški karavan. Ekipa Husrefa Musemića je u dosadašnjih 13 utakmica doživjela samo jedan poraz, a na naš najveći stadion stiže s nadom da će tako ostati i nakon sljedeće utakmice.

Musemićeva posljednja posjeta Koševu će ostati po dobrom upamćena navijačima Sarajeva, koji su tog dana proslavili titulu prvaka BiH. Za Slobodu je to bila samo utakmica za prestiž, a ovoga puta su stvari bitno drugačije. Bez obzira na poziciju na tabeli, uloga favorita pripada Sarajevu, koje od osnutka Premijer lige nikada nije izgubilo kod kuće od rivala iz Tuzle.

Drugoplasirani Zrinjski će na svom terenu dočekati ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koja je već pokazala da najbolje partije pruža protiv ekipa iz samog vrha tabele. Plemići su krizu rezultata ostavili iza sebe, uvezali su dvije važne pobjede protiv Željezničara i Veleža i nadaju se da će tako nastaviti i u predstojećoj utakmici.

Široki Brijeg bi na Pecari trebao imati lagan zadatak protiv zvorničke Drine, dok Željezničar s imperativom pobjede putuje u Prijedor. Plavim sa Grbavice nije strano osvojiti tri boda na ovom gostovanju, a navijači kluba sa Grbavice priželjkuju da se ponovi scenarij iz sezone 2011/12., kada je Željo slavio sa 5:0. Rudar će u ovoj utakmici prvi put sa klupe predvoditi novi trener Zlatko Jelisavac, koji je naslijedio Borisa Gavrana, pa ostaje da se vidi kakav će to efekat izazvati kod igrača kluba iz Prijedora.

Ovo kolo nam donosi još jedan derbi starih rivala. U Zenici se sastaju Čelik i Velež, a uloga favorita pripada domaćem timu. Iako u Veležu najavljuju pohod na sva tri boda, teško je vjerovati da će ove sezone sasvim solidni Čelik priuštiti sebi takav luksuz. Ipak, bodovi su u ovom trenutku potrebniji Mostarcima, pa je za očekivati da u utakmicu uđu bez bilo kakvih kalkulacija.

Borac će na Gradskom stadionu u Banja Luci tražiti četvrtu pobjedu u sezoni, a protivnik je i više nego nezgodan. Radnik iz Bijeljine je najprijatnije iznenađenje sezona, a fudbaleri Slavka Petrovića na ovo gostovanje dolaze po nove bodove. Slavija na svom terenu dočekuje Vitez, koji je u dvije dosadašnje posjete Istočnom Sarajevu oba puta gubio rezultatom 1:0. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik će na Piroti dočekati ekipu Olimpica, a taj duel bi mogao biti veoma neizvjestan. Dok Veziri svoje najbolje partije pružaju pred svojom publikom, situacija u najmlađem sarajevskom premijerligašu je potpuno drugačija. U Olimpicu i sami ističu da su mnogo opasniji na strani, što se već mnogo puta pokazalo tačnim.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti