Derbi svih derbija: Zapalio kuću rođaku koji navija za Bocu Juniors
Fudbalski svijet večeras s nestrpljenjem očekuje jedan od najvećih derbija na svijetu između Boce Juniors i River Platea. Opsadno stanje je već počelo, a sigurno da nas očekuje paklena atmosfera na La Bomboneri.

Večeras okršaj Boce i Rivera

Derbi svih derbija: Zapalio kuću rođaku koji navija za Bocu Juniors

E. Čaušević

Fudbalski svijet s nestrpljenjem večeras očekuje jedan od najvećih derbija na svijetu između Boce i River Platea u okviru finala Cope Libertadores.

Prvi meč igra se na legendarnoj La Bomboneri, a po prvi put nakon mnogo godina podršku će imati i gostujući igrači. Donesena je odluka da će biti dozvoljeno navijačima Rivera da dođu bodriti svoj tim, a zbog toga već danima u Buenos Airesu vlada opsadno stanje.

Prepucavanja i svađe su uveliko počele, no jedna priča iz Argentine je posebno iznenadila sve. Naime, jedan od navijača Rivera zapalio je kuću svom rođaku koji navija za Bocu Juniors nakon što su se svađali oko toga ko će pobijediti u ovom okršaju i postati prvak Južne Amerike.

Policija traga sa osobom koja je zapalila kuću, no još uvijek nisu uspjeli da pronađu navijača Rivera. Ovo je najbolji pokazatelj kakvo rivalstvo vlada između navijača ovih klubova, te je sigurno da nas večeras očekuje paklena atmosfera na La Bomboneri.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART kvote na ovaj Superclasico su poprilično izjednačene, no jasno je ko ima više šansi za pobjedu. Na OVOM linku možete vidjeti kvote na Bocu i River.

Top Komentari

redbull
Za one koje interesuje, utakmica je po nasem vremenu veceras u 21h na arena sport 3 kanalu.
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi