Derbi u grupnoj fazi Evropske lige: Dva tima iz dvije države udaljena su samo 30 kilometara

Švedsko-danski okršaj u grupi

Derbi u grupnoj fazi Evropske lige: Dva tima iz dvije države udaljena su samo 30 kilometara

E. Škorić

Danas je održan žrijeb grupne faze Evropske lige u kojoj nastupa 48 klubova.

U 12 grupa čeka nas puno uzbuđenja, nekoliko je vrhunskih evropskih timova spremno da se bori za trofej, a ima i zanimljivih stvari vezanih za sam žrijeb.

Tako je on odlučio da u grupi B igraju Dinamo Kijev, Lugano, Malmo i Kopenhagen.

Malmo, koji je igrao protiv Zrinjskog, predstavljat će švedsku, a za rivala će dva puta imati danskog prvaka, ekipu Kopenhagena.

Iako se radi o klubovima iz različitih zemalja, Kopenhagen je od Malma udaljen samo 30 kilometara, što je rijetkost da se u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja nađu timovi koji su tako blizu.

Automobilom se iz jednog u drugi grad dođe za svega 40 minuta vožnje, a autobusna karta košta svega 3-4 eura, dok je vozom iz Kopenhagena do Malmea moguće doći za nekih 10-ak eura i voz ide svakih 20-30 minuta.

Malme je treći najveći grad u Švedskoj, a nekada je bio dio Danske. Unatoč staroj gradskoj jezgri, mali grad je i dalje vrlo moderan. Ovaj ugodni grad prepun je lijepih muzeja, ugodnih četvrti i parkova, a možete uživati i u kupovini.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Stoga se često stanovnici Kopenhagena zapute na ovaj jednostavan izlet do Švedske i Malmea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije