Bartolec nakon ispadanja od Zvezde: Penali nisu bili regularni

Fudbaleru Kopenhagena nije jasno zašto se moralo šutirati na toj strani

Bartolec nakon ispadanja od Zvezde: Penali nisu bili regularni

Crvena zvezda je nakon penal lutrije uspjela izbaciti Kopenhagen i proći u play-off za grupnu fazu Lige prvaka.

Utakmice u Beogradu i Kopenhagenu su završene identičnim rezultatom, 1:1, pa se u utorak nakon produžetaka u kojim nije bilo golova na Parkenu prešlo na izvođenje penala.

Viđena je, u najmanju, ruku čudna penal serija, a na kraju je Zvezda slavila sa 7:6 i prošla u narednu fazu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Jedan od onih koji su promašili je i hrvatski internacionalac u redovima Kopenhagena Karlo Bartolec.

Bartolec, međutim, smatra da penali nisu bili regularni zbog stanja travnjaka.

"Tužni smo, ali ispadanje nije katastrofa. To je sastavni dio sporta, igrali smo gotovo 60 minuta sa igračem više i morali smo utakmicu privesti kraju prije nego što je došlo do penala. Borjan je branio sve što je išlo u gol, svaka mu čast. Bila je to utakmica njegovog života. Pokazao se i na penalima, odbranio je tri", rekao je Bartolec, pa se osvrnio na samo izvođenje penala:

"Penale je odlučilo blato koje se napravilo na 11 metara od gola. Čitav dan je padala kiša, stala je tek predveče. Teren nije bio loš, ali baš na toj tački je bio uništen. Čak šestorica izvođača su šutirala preko gola. Bijela tačka se nije vidjela, kod mog šuta se komad trave odlomio... To nije regularno, ne znam zašto nismo išli šutirati na drugu stranu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bio sam siguran da ću dati gol, dan prije utakmice smo rekli da bi mogli odlučiti penali. Zacrtao sam da ću šutari lijevo dole. Golman je otišao na drugu stranu, ali noga mi je proklizala u blatu i lopta je otišla gore", dodao je Bartolec.

Inače, Bartolec se prije odigravanja utakmice "zamjerio" navijačima Zvezde izjavama u kojima je poručio da su "crveno-bijeli" prosječna ekipa.

Top Komentari

amadeus21
Pa druže, tvoji saigrači su izabrali taj gol jer su vaši navijači bili iza tog gola, ne buni se, popušili ste i završeno...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi