Derbi u Rogatici, Borac putuje na megdan Bratuncu

Prva muška liga RS

Derbi u Rogatici, Borac putuje na megdan Bratuncu

D. Vejo

Na rasporedu je i 21. kolo Prve muške lige Republike Srpske za košarkaše, a gdje će biti odigrano sedam susreta.

Za subotu, planirane su četiri utakmice.

Epitet derbija kola nosi utakmica u Rogatici, gdje se sastaju istoimeni tim i aktuelni šampion Prijedor. Domaćin na ovom meču, trenutno zauzima petu poziciju u prvenstvu, dok su Prijedorčani četvrtoplasirani tim. S toga, obje ekipe kao imperativ imaju trijumf.

U istom danu, Sutjeska će ugostiti fenjeraša Teslić u Foči, dok će Varda HE nove bodove tražiti protiv lidera Radnika pred svojom publikom u Višegradu.

Košarkaši Sokoca gostovat će HEO-u.

Posljednjeg dana u sedmici svoja koplja će u Istočnom Sarajevu ukrstiti Slavija i Rudar, odnosno Bratunac i Borac u Milićima.

Tek u srijedu se sastaju banjalučki Student i Kozara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi