Derbi u Visokom, Velež traži nove bodove protiv Rudara

20. kolo Prve lige Federacije

Derbi u Visokom, Velež traži nove bodove protiv Rudara

S. Mlaćo

U subotu, nedjelju i ponedjeljak igraju se susreti 20.kola Prve lige Federacije naše zemlje.

 Lider Travnik u ponedjeljak će u goste Bosna Semi, koja vodi grčevita borbu za opstanak i sigurno da je ovaj susret značajan za oba tima.

"Atmosfera je bolja nakon Čapljine, a nadam se da će biti u utorak još bolja poslije nova tri boda. Nama su ta tri boda potrebna da ostanemo na prvom mjestu", kazao je prvi strijelac Vezira Sabahudin Jusufbašić.

Bosna iz Visokog nakon dva vezana poraza ugostit će neugodni GOŠK iz Gabele. Radi se o derbi susretu ovog kola u kojem sigurno neće nedostajati uzbuđenja.

"GOŠK je uvijek u vrhu i vreba tu prvu poziciju. Maksimalno smo skoncentrisani za njih, proučili smo njihovu igru i igračima prenijeli sve što nam može pomoći za taj međusobni duel", jasan je trener Bosne Faruk Dedić.

Na drugoj strani i tim iz Gabele ima svoju računicu u ovom meču, a trenera Darka Vojvodića raduje povratak četvorice prvotimaca koji su propustili duel sa Bosna Semom.

"Bosna je odlična, možda i najkvalitetnija u ligi, a mi nismo ništa slabiji. Očekujem dobru utakmicu, dvije fer i kvalitetne ekipe, pa neka pobijedi bolji tim”, kazao je Vojvodić.

Zanimljiv meč očekuje se u Simin Hanu gdje će Sloga ugostiti Zvijezdu, a Čapljina je blagi favorit na svom terenu protiv Jedinstva, kao i Orašje protiv Budućnosti iz Banovića.

Debi na klupi Goražda u ovom kolu će imati iskusni Almir Memić, a rival će mu biti Bratstvo koje je u prošlom kolu savladao slabašni Novi Travnik sa čak 6:0.

Kvalitetan meč očekuje se u Vrapčićima gdje će snage odmjeriti Velež i Rudar iz Kaknja. Oba tima u drugom dijelu sezone pružaju veoma dobre partije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Protiv Rudara očekujem veoma tešku utakmicu, u kojoj će nijanse odlučivati. Mi i Rudar smo dvije neporažene ekipe u proljetnom dijelu prvenstva, i sigurno da obje ekipe žele da tako ostane i nakon ovog kola. Očekujemo jedan pravi derbi, i pun stadion. Motivisani smo i spremni da velikom borbenošću dođemo do tri boda. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Svi u klubu bi bili sretni da tri boda poklonimo našim navijačima za 36. rođendan Red Army-a“, kazao je Dino Ćemalović, član FK Velež.

Posljednjeplasirani Novi Travnik koji je već odavno siguran putnik za niži rang ugostit će Radnički iz Lukavca, kojem su bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi