Derbi za pamćenje: Lyon u golijadi bolji od Marseillea

Šest golova u duelu velikih rivala

Derbi za pamćenje: Lyon u golijadi bolji od Marseillea

Posljednji meč 6. kola Ligue 1 odigrali su Lyon i Marseille. U sjajnoj utakmici sa šest pogodaka, Lyon je slavio rezultatom 4:2 i tako se bodovno izjednačio sa večerašnjim rivalom (po 10 bodova).

Prvi gol je postignut u 27. minuti kada je Aouar zabio za vodstvo Lyona od 1:0. Pred kraj prvog poluvremena, u 39. minuti, Thauvin je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1 i vratio Marseille u utakmicu.

Već u 51. minuti, Lyon je ponovo stigao do prednosti i to preko Traorea, koji je potom u 60. minuti zabio za 3:1. U 74. minuti, Fekir je iz penala pogodio za visokih 4:1, nakon čega je u 82. minuti N'Jie smanjio na 4:2 i postavio konačan rezultat utakmice.

Do kraja susreta vrijedi izdvojiti direktan crveni katron za Hrvata Duju Ćaletu-Cara, koji je isključen zbog oštrog prekršaja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj remi na kraju najviše odgovara PSG-u, koji nakon samo šest odigranih kola već ima osam bodova više od obje ekipe koje su, uslovno rečeno, najveći rivali u borbi za titulu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi