Derby della Madonnina kakav smo svi čekali: Inter u fantastičnom meču pobijedio Milan

Pet golova na San Siru

Derby della Madonnina kakav smo svi čekali: Inter u fantastičnom meču pobijedio Milan

Fudbaleri Milana i Intera odigrali su večeras sjajan Derby della Madonnina. Inter je na kraju u susretu 28. kola Serije A pobijedio 3:2. 

Pošto je večeras bilo zaista mnogo dešavanja na ovoj utakmici, pomenut ćemo samo one najvažnije.

Inter bolje otvara susret i do vodstva dolazi već u 3. minuti kada pogađa Vecino. U nastavku prvog dijela Nerrazzuri su imali više od igre i nekoliko dobrih šansi preko Martineza i Vecina, ali promjene rezultata nije bilo.

Na samom startu drugog dijela, tačnije u 51. minuti, Stefan De Vrij pogađa za povećanje prednosti svog tima. Ipak, samo šest minuta kasnije Milan se vraća i to golom Bakayoka.

Kada se mislilo da će se Milan potpuno vratiti u meč, uslijedio je novi šok za njegove navijače jer je dosuđen penal za Inter, a siguran realizator je bio Lautaro Martinez za 3:1. Ponovo se Milan brzo vratio u meč, ovo puta nakon četiri minute, a pogodio je Musacchio.

Rossoneri su u sudijskoj nadoknadi mogli doći i do boda, ali Castillejov udarac zaustavlja Samir Handanović.

Treba dodati i to da je pred sami kraj meča trener Intera Luciano Spalletti dobio crveni karton zbog protesta.

Inter je nakon ove pobjede preskočio Milan i sada ima 53 boda u odnosu na 51 koliko ima njihov rival.

Seria A, 28. kolo:

Milan - Inter 2:3

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mer12
extra utakmica
2 1
dobojan90
Ce solo'l inter!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi