Derby d'Italia: Szczesny na golu, Dybala na klupi?
Dybalu bi slaba forma i nedostatak samopouzdanja mogli koštati mjesta u prvih 11 Stare dame

Stara dama mijenja formaciju za susret sa Interom

Derby d'Italia: Szczesny na golu, Dybala na klupi?

Večeras će se na Allianz stadionu u Torinu odigrati derbi 16. kola Serije A u kojem će snage odmjeriti Juventus i Inter. Već je poznato da će Stara dama biti bez povrijeđenog Gigija Buffona, dok bi duel sa Nerazzurrima mogao propustiti i Paulo Dybala.

Trener Juventusa Max Allegri je prisiljen napraviti nekoliko izmjena u ekipi, koja je u prethodnim danima osigurala plasman u nokaut fazu Lige prvaka i savladala Napoli u Seriji A.

Juventus će tako večeras biti bez prvog golmana i kapitena, legendarnog Buffona, koji ima problema sa povredom lista, pa će mjesto među stativama zauzeti Wojciech Szczesny.

U konkurenciji za večerašnji susret nema ni Lichsteinera ni Marka Pjace, ali je za Juventus sigurno važnija činjenica da bi Allegri mogao ostaviti Paula Dybalu na klupi, s obzirom da Argentincu očigledno nedostaje samopouzdanja u posljednje vrijeme, te da i ne igra u najboljoj formi.

Izostavljanje Dybale iz startne postave bi, navjerovatnije, značilo da će Stara dama u duel sa Interom ući u formaciji 4-3-3, u kojoj će podršku Higuainu, po krilima, pružati Douglas Costa i Juan Cuadrado.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je u pitanju Inter, suspenzije Gagliardinija i Mirande su istekle, dok se Vecino oporavio od povrede.

Ipak, ostaje da se vidi da li će se Gagliardini večeras naći u prvi 11, s obzirom da je Marcelo Brozović impresionirao u proteklom kolu protiv Chieva.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi