"Mourinhove suze tada su bile stvarne"
Mourinho i danas kaže da voli Inter i često, kada može, dolazi na stadion da gleda bivši klub. (Foto: EPA)

Predsjednik Intera Massimo Moratti

"Mourinhove suze tada su bile stvarne"

E. Škorić

Portugalac Jose Mourinho je uz bio žalostan kada je napuštao Inter, otkriva bivši predsjednik Nerazzurra Massimo Moratti.

Nekadašnji prvi čovjek Intera je u svojoj novoj knjizi otkrio neke detalje tokom 20-godišnje vladavine u klubu.

"Ne nedostaje mi Inter, zato što ga nikada nisam ni ostavio. Ja sam sada navijač, bilo da sam na stadionu ili ispred TV-a. Sretan sam kako klub napreduje i kako se stvari odvijaju u ovoj sezoni", kazao je Moratti, čiji je vrhunac s Interom trostruka kruna 2010. godine, kada su milanski crno-plavi osvojili Scudetto, Ligu prvaka i Kup Italije.

"Nismo to mogli ni da proslavimo kako treba jer je Mourinho brzo otišao. Mou mi je rekao da ga Real hoće, ali ne možete držati ljude kao zatvorenike, ali nije bilo lijepo vidjeti Pereza kako u automobilu nakon tog finala Lige prvaka čeka Mourinha".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nekoliko sati kasnije mi je rekao da ide, ali da bi volio da ostane u Interu. Reako sam mu da on sam odluči. Njegove suze po odlasku bile su stvarne i drago mi je što i danas kaže kako podržava Inter", tvrdi Moratti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi