Dervišagić i Čehajić zamjene za braću Kovač
Kakanjci u drugom dijelu sezone žele nastaviti s dobrim igrama, te sezonu završiti u gornjem dijelu tabele

Održana prozivka FK Rudar Kakanj

Dervišagić i Čehajić zamjene za braću Kovač

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja danas su krenuli s pripremama za nastavak sezone u 1.ligi FBiH.

Šefu stručnog štaba Bećiru Mehanoviću danas se odazvala 24 igrača, a u odnosu na prvi dio sezone na prozivci danas nisu bili Mirza i Fahrudin Kovač, koji pokušavaju pronaći inostrani angažman. Sigurno da će se njihov odlazak osjetiti, ali zeleno-crni će pokušati adekvatnim zamjenama pokriti njihov odlazak.

Na prozivci su danas bila i trojica novajlija, Kenan Dervišagić, 19-godišnji napadač koji će kao posuđen igrač FK Sarajevo narednih šest mjeseci nastupati za FK Rudar. Drugo pojačanje je Faruk Jusić, koji je stigao iz TOŠK-a, a ovaj igrač nastupa na poziciji lijevog beka. Treća novajlija, je dobro poznato ime u Kaknju, riječ je o Belminu Čehajiću, krilnom napadaču koji je ponikao u Rudaru, a posljednju polusezonu bio je standardan u Igmanu iz Konjica.

U narednom periodu očekuje se dolazak još par nogometaša čime bi se zaključio igrački kadar za nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prvi dio priprema ekipa će obaviti u Kaknju, gdje će raditi na otvorenom, ali i po potrebi u dvorani, te teretani. Drugi dio priprema će biti vjerovatno u Makarskoj, gdje će ekipa sigurno imati bolje uslove za treniranje i pripremu pred nastavak sezone.

Kada su u pitanju utakmice, zasad je dogovorena jedna utakmica i to 27.januara protiv FK Sarajeva u Butmiru. Nastavak sezone Rudar će otvoriti domaćom utakmicom protiv Orašja 7.marta u Kaknju.

Top Komentari

nijepoznat
Sretno
2 0
Adriano
Sretno!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi