FK Rudar Kakanj dogovorio prvo pojačanje za proljeće
Kakanjci žele i u drugom dijelu sezone igrati važnu ulogu u 1.ligi FBiH.

Pregovoraju i sa Jazvinom, Sarićem, Čehajićem

FK Rudar Kakanj dogovorio prvo pojačanje za proljeće

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja prvi dio sezone u 1.ligi FBiH okončali su na osmoj poziciji s 22 boda na svome kontu. Da nije bilo tri uzastopna poraza u posljednja tri kola, izabranici Bećira Mehanovića sezonu bi završili iza Olimpica i Goražda, gdje su bili tokom većeg dijela prvog dijela prvenstva.

Fudbaleri Rudara trenutno su na odmoru, ali rukovodstvo kluba ne miruje, jer je potrebno obezbjediti uvjete za dobre pripreme, dolazak pojačanja i ostale stvari. Kakanjci će u drugom dijelu sezone nastupati bez ponajboljeg igrača, Mirze Kovača, koji je odlučio da karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Njegov odlazak znači i da će u ofanzivni Rudar morati pronaći novo rješenje, ali i na ostalim pozicijama u ekipi dovesti adekvatna pojačanja. Kako saznajemo, ljudi iz kluba su dogovorili prvo pojačanje za nastavak sezone.

Riječ je o 20-godišnjem lijevom beku iz TOŠK-a, Faruku Jusiću, koji u Kakanj dolazi na šestomjesečnu posudbu, budući da je ovaj igrač pod ugovorom s ekipom Mladosti. Jusić je u polusezoni za ekipu iz Tešnja odigrao devet utakmica u prvenstvu, te dva u okviru Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Osim Jusića koji će dodatno ojačati poziciju lijevog beka, gdje Rudar ima Gabrijela Popovića, ali i Adnana Hrelju, koji može igrati i na krilnoj poziciji.

Kako saznajemo rukovodstvo kluba pregovara i sa Salkom Jazvinom, Belminom Čehajićem, te Kenanom Sarićem oko eventualnog dolaska u Kakanj, te se u narednom periodu očekuje dolazak još nekoliko nogometaša, kako bi Rudar u nastavak sezone ušao igrački dosta jači nego jesenas.

Top Komentari

Adriano
UPRAVA NAPOLJE!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi