L'Equipe otkrio kako je Deschamps uspio vratiti Benzemu u reprezentaciju

Igrat će na EP za Francusku

L'Equipe otkrio kako je Deschamps uspio vratiti Benzemu u reprezentaciju

E. Čaušević

Karim Benzema se nakon šest godina vratio u reprezentaciju Francuske i bit će u konkurenciji za mečeve na Evropskom prvenstvo.

Didier Deschamps sinoć je objavio spisak reprezentacije Francuske za mečeve na Evropskom prvenstvu, a navijači ove zemlje bili su oduševljeni kada su tu vidjeli ime Karima Benzeme.

Napadač Real Madrida se nakon šest godina ponovo našao na spisku Trikolora. Posljednji meč odigrao je još u oktobru 2015. godine, te ga Deschamps više nije pozivao zbog skandala s Valbuenom.

Međutim, očito je da je selektor Francuske odlučio da je Benzema platio dovoljnu kaznu, te da fudbaler njegovog kalibra jednostavno zaslužuje da se nađe u reprezentaciji.

I ranije se špekulisalo oko Benzeminog povratka, ali tada je Deschamps odbijao da ga zove. Jasno je da je on čekao da francuska javnost prva počne vršiti pritisak da se Benzema vrati i to je veoma mudro uradio.

L'Equipe je objavio danas da su razgovori Benzeme i Deschampsa trajali već mjesecima i da su oni tražili najbolji način kako da objave njegov povratak u reprezentaciju.

Oglasi

Navodno, misija oko povratka Benzeme u reprezentaciju počela je u martu ove godine nakon što je on Deschampsu potvrdio da će se odazvati ukoliko mu upute poziv.

Deschamps je nakon toga obavio nekoliko razgovora s čelnicima Fudbalskog saveza Francuske kako bi ih uvjerio da se Benzema treba vratiti u reprezentaciju.

On je poručio da je Benzema trenutno u najboljoj formi od klasičnih napadača koje ima na raspolaganju, a tu su još Giroud, Ben Yedder, Griezmann i Martial.

U aprilu Deshamps je govorio s predsjednikom Saveza, Noel Le Graet, koji mu je dao odobrenje da može pozvati Benzemu.

Nakon toga Deschamps i Benzema su imali još jedan razgovor uživo u Madridu. Selektor mu je potvrdio da će on biti pozvan, te da će imati mjesto u startnoj postavi Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi