Benzema se oglasio nakon povratka u reprezentaciju Francuske: "Alhamdullilah..."

Vratio se poslije šest godina

Benzema se oglasio nakon povratka u reprezentaciju Francuske: "Alhamdullilah..."

E. Čaušević

Didier Deschamps jučer je objavio spisak reprezentacije Francuske za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Javnost u Francuskoj jučer je s nestpljenjem čekala da Deschamps objavi spisak jer se cijelog dana špekulisalo o tome da će vratiti u reprezentaciju Karima Benzemu nakon šest godina.

To se ispostavilo tačnim jer je Deschamps sinoć otkrio spisak igrača za Euru na kojem je bio i Benzema što je oduševilo navijače u ovoj zemlji.

Benzema je posljednji put u dresu Trikolora igrao još u oktobru 2015. godine i više nije dobijao pozive zbog skandala s Valbuenom.

Međutim, sada je to sve iza njih i Deschamps je odlučio da je Benzema dovoljno "odmarao", te ga je odlučio pozvati u reprezentaciju kako bi im pomogao u pohodu na titulu prvaka Evrope.

Navijači u Francuskoj nisu krili oduševljenje što je Benzema ponovo u reprezentaciji, a to se odnosi i na ostale reprezentativce koji su poželjeli dobrodošlisu svom nekadašnjem kapitenu.

Oglasi

Nakon što je spisak objavljen i što su se utisci slegli i Benzema je odlučio da se oglasi na Instagramu.

"Veoma sam ponosan na povratak u reprezentaciju Francuske i povjerenje koje mi je ukazano. Hvala mojoj porodici, prijateljima, klubu i svima vama koji ste me uvije podržavali. Idemo Plavi, Euro 2021! Alhamdullilah", poručio je Benzema.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPBrsWLrx3v/[/instagram]

U dresu reprezentacije Francuske upisao je 81 nastup i postigao je 27 pogodaka i njegov povratak će sigurno biti veliko pojačanje za Trikolore na Euru.

Također, Benzema je i ove sezone odličan u Real Madridu jer je u svim takmičenjima odigrao 45 utakmica i uspio je zabiti 29 golova i dodati još osam asistencija.

Francusku već u grupnoj fazi očekuje paklen posao jer se nalaze u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom.

Ekipa Francuske Euro otvara 15. juna u Minhenu utakmicom protiv Njemačke. Četiri dana kasnije igraju u Budimpešti protiv Mađarske, dok u posljednjem kolu grupne faze igraju protiv Portugala također u Budimpešti.

Top Komentari

Malmi_Suomi
@Benzema1312 Allhamdullilah kaže brat Karim Benzema hihihihi.
Pozdravio te Savo Miloje-;
7 3
epa
pa ljudi kada je onaj kloc girou mogao igrata ovaj je i ronaldo i messi skupa za njeg..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi