"Deschamps bi trebao otići, a reprezentacija promijeniti stil igre"

Ben Arfa kritikuje nakon SP-a

"Deschamps bi trebao otići, a reprezentacija promijeniti stil igre"

Midhat Šljivak

Reprezentacija Francuske osvojila je naslov Svjetskog prvaka.

Do druge titula najbolje selekcije svijeta Trikolori su došli zaista odlično odigranim turnirom u Rusiji, a jednom čovjeku se nije svidio način na koji su Francuzi došli do titule.

To je nekadašnji igrač PSG-a Hatem Ben Arfa koji je oštro kritikovao selektora Didiera Deschampsa i njegov način vođenja nacionalnog tima.

"Skidam mu kapu, ali da sam na njegovom mjestu, povukao bih se dok sam na vrhu, kao što je to Zinedine Zidane uradio u Real Madridu. Na taj način bi novi selektor iskoristio potencijal ekipe i pustio mlade fudbalere da uživaju u igri", rekao je Ben Arfa i dodao je:

"S obzirom na to kakve igrače imamo, trebali smo da budemo odvažniji. Znam da većini ovih fudbalera ne odgovara ovaj stil igre i ne bi se bunili da ga prmijene", smatra on.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dodaje i kako je se na SP Francuska itekako kockala.

"Stil igre je bio poprilično ružan. Naravno, bio je efektan, ali smo se zapravo kockali i živjeli smo od grešaka protivnika. Kažnjavali smo protivničke greške. Taj fudbal nije bio spektakularan, ali jeste efektan", rekao je Ben Arfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi