"Ugasio sam TV u 94. minuti kako ne bih gledao slavlje Francuza"

Zhibaut Courtois priznao

"Ugasio sam TV u 94. minuti kako ne bih gledao slavlje Francuza"

Golman reprezentacije Belgije Thibaut Courtois priznao je da je ugasio TV u 94. minuti finalne utakmice Mundijala.

Francuska je u velikom finalu porazila Hrvatsku sa 4:2, a Courtois očito nije htio gledati Trikolore kako podižu pehar i dobijaju medalje.

"Isključio sam TV u 94. minuti da ne bih gledao Francuze kako dižu pehar", priznao je Courtois u razgovoru za RTBF i dodao da ga je ponovo uključio kada su mu prijatelji rekli da je izabran za najboljeg golmana Prvenstva.

"Kada su mi prijatelji rekli da sam ja izabran, opet sam upalio TV i vratio program unazad kako bih to mogao čuti 'uživo'. To je nevjerovatna čast. Veoma sam sretan što sam napravio toliko dobrih odbrana koje su pomogle timu, ali to nije najvažnija stvar. Htio sam da odemo što je dalje moguće".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Courtois zamjera Francuzima što su protiv njih 'igrali anti-fudbal i što su im napadači bili daleko od gola'.

"Njihovo je pravo da tako igraju, ali to nije lijepo za vidjeti", rekao je tada golman Chelseaja.

Top Komentari

Keno
Ko vam je Zhibaut
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi