Deschamps brani Llorisa: Često nas je spašavao

Selektor Francuske

Deschamps brani Llorisa: Često nas je spašavao

Edmir Škorić

Francuska je sinoć poražena u Štokholmu od Švedske s 2:1 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Francuzi su poveli golom Oliviera Girouda, ali su Šveđani preokretom došli do izuzetno vrijedne pobjede, a zanimljiv je način na koji su postigli drugi gol u nadoknadi vremena.

Hugo Lloris je loše ispucao loptu, ravno na nogu Ola Toivonena, koji je s pola terena loptu poslao u mrežu Trikolora za ludo slavlje domaćina. 

Selektor Francuske Didier Deschamps govorio je o pogrešnom potezu njegovog kapitena i najboljeg golmana Francuske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Neću osuđivati Llorisa. On nam je često bio čovjek odluke. Zna da je kriv i da nas je koštalo, ali nije mogao znati gdje će otići ta lopta. Igrači su bili potišteni zbog načina na koji su poraženi, Hugo posebno, ali ne mogu ga sada napadati", rekao je Deschamps.

Švedska je nakon tog gola došla na prvo mjesto u grupi, upravo ispred Francuske.


Ola Toivonen Goal HD - Sweden 2-1 France 09.06... by sporttivi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi