Deschamps: Uvijek je teško sa desetoricom
FOTO - EPA

Francuski selektor nakon meča

Deschamps: Uvijek je teško sa desetoricom

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Francuskoj pružila dosta dobru partiju i uspjela je ostati neporažena u duelu sa aktuelnim svjetskim prvacima.

I dok u Bosni i Hercegovini nakon večerašnjeg duela vlada pozitivna atmosfera u Francuskoj su stvari drugačije. Situacija u francuskoj reprezentaciji nije onakva kakva se očekuje, a sve je više i onih koji preispituju status selektora Didera Deschampsa.

Večerašnji remi sasvim sigurno neće mu ići u prilog, a u krakoj izjavi za tamošnje medije, Deschamps je istakao da je bilo teško igrati gotovo čitavo drugo poluvrijeme sa igračem manje.

"Uvijek je mnogo složenije igrati sa deset igrača. Čak i kada smo se reorganizirali da bismo bili kompaktniji. Imali smo neke povoljne situacije, ali očito to nije ono što smo tražili večeras", rekao je francuski selektor".

Deschamps je istakao da su željeli tri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Željeli smo tri boda, ali dogodilo se to isključenje. Kvalifikacije su očito komplicirane za sve ekipe. A, kada ste suočeni sa kompaktnim protivnikom, uvijek je teško pronaći rješenje", zaključio je francuski selektor.

Francuska kvalifikacije nastavlja već u subotu nezgodnim gostovanjem Ukrajini. Za sada Svjetski prvaci imaju osam bodova iz četiri utakmice te su i dalje najboljoj poziciji u kvalifikacionoj grupi D.

Top Komentari

user1597698961
Kakav crveni,pa ni do crvenog nisi imao nista,,sem spretnog gola. Pa sehic za 90min ja ne znam je li imao posla uopste,kod gola nije nista mogao,dalje suteva nije ni bilo
18 0
BogatiDijasporac
Priznaj da te je Petev nadmudrio :)))
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi