Deschamps objavio spisak za Euro sa nekoliko iznenađenja

Ben Arfam Schneiderlin i Valbuena ostali bez poziva

Deschamps objavio spisak za Euro sa nekoliko iznenađenja

Francuski selektor Didier Deschamps objavio je spisak igrača na koje će računati na Evropskom prvenstvu koje se ovog ljeta održava upravo u toj zemlji.

Na spisku selektora Deschampsa nema Karima Benzeme za kojeg se već ranije znalo da neće dobiti poziv zbog dobro poznatog skandala sa Valbuenom.

Osim njega, na spisku nema ni Valbuene koji igrama u klubu nije zaslužio poziv, dok se na listi igrača ne nalaze ni Schneiderlin, Ben Arfa ili Sevillin napadač Kevin Gameiro.

Posljednja dvojica su zaista veliko iznenađenje jer su odigrali gotovo savršene sezone u klubovima. Gameiro je za Sevillu postigao 16 golova ove sezone u Primeri čemu je dodao tri u Kupu kralja te sedam u Evropa ligi i jedan u Super kupu Evrope.

S druge strane, Ben Arfa je odigrao sezonu karijere te je postigao čak 17 golova za Nice u Ligue 1, ali je također ostao bez poziva.

Spisak Francuza za Euro:

Golmani: Hugo Lloris, Steve Mandanda, Benoit Costil.

Defanzivci: Raphael Varane, Laurent Koscielny, Bacary Sagna, Patrice Evra, Eliaquim Mangala, Jeremy Mathieu, Christophe Jallet, Lucas Digne.

Veyni igrači: Paul Pogba, Blaise Matuidi, Lassana Diarra, Moussa Sissoko, N'Golo Kante, Yohan Cabaye.

Napadači: Antoine Griezmann, Anthony Martial, Olivier Giroud, Dimitri Payet, Kingsley Coman, Andre-Pierre Gignac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo da će Francuska na Euru igrati u grupi A sa Švicarskom, Rumunijom i Albanijom.

Francuzi također važe za jedne od favorita prvenstva, posebno zbog činjenice da igraju na domaćem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi